Kritik toplantı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kritik toplantı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 15:18

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile UEFA yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantı sonra erdi.

Haberin Devamı

İŞTE TFF BAŞKANVEKİLİ ARIBOĞAN'IN AÇIKLAMALARI /WEB TV

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıya TFF baskanvekili Lütfi Arıboğan, Baş Hukuk Müşaviri Prof.Dr. İlhan Helvacı, TFF yöneticisi ve icra kurulu üyesi Kemal Olgaç ve avukat Levent Polat katıldı. 

UEFA kanadında ise Baş Hukuk Danışmanı Pierre Cornu, turnuva departmanından Giorgio Marchetti, hukuk müşaviri Alasdair Bell ve ulusal federasyonlar departmanından Thierry Favre katıldı.

Toplantıyı takip eden basın mensuplarına açıklama yapan Başkanvekili Lutfi Arıboğan; "Daha önceden belirlenen bu toplantı iki taraf için de çok olumlu geçti. Soruşturmanın başlamasından itibaren UEFA'yı günlük düzeyde hem sözlü hem de yazılı olarak bilgilendiriyoruz. Bugün de UEFA yetkilileri bizlerden hukuki sürecin detaylarını aldı" dedi.

Haberin Devamı

"UEFA, FUTBOL FEDERASYONU'NA OLAN GÜVENİNİ BELİRTTİ"

Süreci bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da UEFA ile birlikte takip edeceklerini vurgulayan Arıboğan, "İşbirliğimiz devam edecek. UEFA da başından beri bizlerin duruşunu destekliyor. Bizlere olan güvenlerini ve benzer görüşte olduğumuzu belirtti" diye konuştu.

Lutfi Arıboğan, delil ve belgelerin savcılıkca henüz Futbol Federasyonu'na iletilmediğini belirtirken söz konusu kanıtların bu haftadan itibaren ellerine geçmeye başlayacağını umduğunu söyledi.

Lutfi Arıboğan açıklamasında "UEFA, Türkiye ligleri ve Türkiye ile ilgili konularda şu an için TFF'yi destekliyor. Başka birşey yapmıyor. Onlar da belgelerin elimize geçmesinin süreci hızlandıracağı görüşünde" ifadesini kullandı.

Kamuoyundan bu konuda biraz daha sabır rica ettiklerini belirten Lutfi Arıboğan, konu ile ilgili tüm detayların 19 Temmuz Salı günü yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi.

TOPLANTIDAN DETAYLAR

TFF heyetinin, toplantıda UEFA'nın neznindeki 19 komisyondan biri olan Kulüplerarası Müsabakalar Komisyonu ile görüştüğü öğrenildi.

Bu görüşmede şike soruşturmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan UEFA'nın, kesinlikle bir karar almayacağı gelen bilgiler arasında. UEFA, son kararı TFF'nin vermesini isteyecek.

Haberin Devamı

YARINKİ TOPLANTIDA NELER OLACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yarın öğleden sonra İstinye'deki merkez binasında toplanacak. UEFA yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrası yarınki toplantıda şu maddelerin görüşülmesi bekleniyor:

- Spor Toto Süper Lig'in ne zaman başlayacağı
- Spor Toto Süper Lig fikstürünün ne zaman çekileceği
- Süper Kupa Finali'nin oynanıp oynanmayacağı
- Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takımların hangileri olacağı

UEFA DA RESMİ SİTEDEN BULUŞMAYI DUYURDU

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili bilgi aldığını bildirdi ve TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi.

Haberin Devamı

UEFA'nın internet sitesindeki açıklamada, UEFA yetkililerinin bugün İsviçre'nin Nyon kentinde TFF yetkilileriyle biraraya gelerek soruşturmayla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmede UEFA'nın soruşturmayla ilgili tam olarak bilgilendirildiği ve TFF'nin devlet yetkilileriyle yakın işbirliği içinde atacağı adımların anlatıldığı kaydedildi.

UEFA'nın TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yinelediği açıklamada, UEFA ve TFF'nin, şikeyle ilgili meselelerde hoşgörü gösterilmemesi kuralına bağlı kalacaklarını teyit ettikleri vurgulandı.

Açıklamada, UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili tutumunu daha önceki açıklamasında ortaya koyduğu ve bu tutumun değişmediği hatırlatıldı. UEFA'nın 12 Temmuz'daki açıklamasında, şu an soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına alınmaması için neden olmadığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve beraberindeki heyet, bugün Nyon'da UEFA yetkilileriyle biraraya gelmiş, Arıboğan, yaptığı açıklamada, “UEFA bu süreçte TFF'ye olan güvenini belirtti. UEFA'nın şike konusundaki duyarlılığını biliyoruz. TFF'nin henüz resmi belge ve delillere sahip olmadığını, bu nedenle sürecin hızlanmadığının bilincindeler. Gerekli belge ve delillere sahip olduktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının da farkındalar” diye konuşmuştu.

Kritik toplantı sona erdi
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!