Kristal taşların gizemi

Taş demek, doğanın kendisi, dünyanın kendisi demektir. Yani diğer canlılar gibi taşlar da dünyanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Taşlar yeraltındaki yüksek basınç ve sıcaklıklar ile oluşmaktadırlar. Milyonlarca yıllık gelişim süreci içinde kristalleşen, renk, biçim ve desenler oluşturan taşlar, insan bedenini oluşturan mineral ve elementlerle bütünleşen özellikleriyle taşlara benzetilen insanlar ve insanlığın değişen çağlarını anlatan taşlar... Dolayısıyla taşları dünyadan ayrı tutamayız.

Kadim bilgilerin içinde taşların hem fiziksel, hem de psikolojik amaçlı kullanıldığı ve şimdi çeşitli araştırmaların yapıldığı biliniyor. Özellikle kristallerle ilgili yapılan çalışmalar ilginç boyutlara ulaşıyor. Ancak yine de pek anlaşıldığı ve pratik hayatın içinde doğru kullanıldığı söylenemez. Çünkü insan ile taşlar arasındaki bağın mekanizması çözülebilmiş değil. Aslında insan, sahip olduğu zihinsel potansiyelini serbest bırakmayı öğrendiği zaman taşları da anlayacak duruma gelecek.

Kendi bilincimizi daha genişletebilecek, kendimizi serbest bırakıp enerjimizi daha yükseltebilecek ve iletişim ve ilişki kurabileceğimiz bir aracıya ihtiyacımız vardır. İşte tam bu noktada taşlar kişinin ihtiyacı olan içsel potansiyelini uyandırmak ve açığa çıkarmak için çok önemli bir aracı olma rolünü üstlenmektedir. Tabii ki sahip olduğumuz malzemeyi aracı olarak kullanmak istiyorsak, bu aracı nasıl kullanmamız gerektiğini de bilmek gerekir...

Elinize aldığınız taşı, sevgiyle tutacak olursanız ve düşüncelerinizden kurtulup bütün dikkatinizi elinizdeki taşa yöneltecek olursanız, titreşimlerini avucunuzun içinde hissedebilirsiniz. Ve bu hissin heyecanıyla zihninizde yepyeni kapılar açılabilir.

Doğası gereği bir taşın içinde gerekli olan mineral, element ve atomlar mevcuttur. İnsanların içinde de aynı mineraller, elementler ve atomlar mevcuttur. Eğer içimizde bunlar olmadığı takdirde taşlarla titreşim düzeyinde bir olmamız, bütünleşmemiz, ilişki ve iletişim kurmamız söz konusu değildir. Dolayısıyla taşlarla aramızda yükselecek bir enerji de oluşmaz. Dışarıdaki bilgi insan bedeninde mevcuttur. Bilginin kendisi değişmezdir. Burada önemli olan taşlar aracılığı ile kendimizi anlayacak duruma gelmektir. Esas olan kişinin kendisini keşfetmesidir ve taşlar bu keşfi sağlayan araçların en ilgincidir.

Kazanç da olabilir sıkıntı da

Finans konularında tedbirli davranılması gereken bir gün. Meydana gelen gelişmeler kazanca dönüşecek fırsatlar yaratabileceği gibi, beklenmedik olaylar yüzünden sıkıntılar da yaşanabilir. Yabancı ülkeler, uzun yolculuklar, farklı kültürler önem kazanabilir. Uzay, astroloji, felsefe gibi konulara ilgi artabilir. İlginç başlangıçların yapılacağını işaret eden gökyüzünün konumu isteklerin aniden değişebileceğini gösteriyor. Özgürleşme arzusu yüzünden beklenmedik gelişmeler ortaya çıkabilir. yy
Yazarın Tüm Yazıları