Kristal Piksel Ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kristal Piksel Ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 10:09

Yerel oyun geliştirme kültürünü desteklemek ve oyun geliştiricilerin etkileşimini arttırmak amaçlarıyla hayata geçirilen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl İstanbul’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde Gaming İstanbul’dan Kristal Piksel adaylarına büyük destek geldi.

Haberin Devamı

GAMING ISTANBUL’DAN BÜYÜK TANITIM DESTEĞİ 

4-7 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Gaming İstanbul da, dünyadan ve Türkiye’den oyun firmalarını ve oyuncuları bir araya getirecek. Gaming İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi (ICC)‘nde 100.000 ziyaretçi ve katılımcıyı ağırlayacak. GL events tarafından düzenlenen Gaming İstanbul, dünya oyun endüstrisinin yeni buluşma noktası olacak ve oyun stüdyolarını ve geliştiricilerini, dağıtımcıları, donanım üreticilerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturacak. 

Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 2015 kapsamında, yılın oyunu ödülüne aday gösterilen 5 firmaya GL events Türkiye tarafından, Gaming İstanbul 2016 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı sırasında tanıtımlarında kullanabilmeleri için toplam stant alanı ve “Nadir Sponsorluk Paketi” hediye edildi. 

Haberin Devamı

Kristal Piksel Ödülleri dağıtıldı

Ödüle hak kazanan adaylar ise; Pixel Lantern-Bard’s Gold, Ingame group-Pool Elite Tablet/Zula, Mildmedia-Rop, Panteon-Legendary Team/MoBu, Yunus Ayyıldız-Hocus oldu. Yılın oyunu ödülü olarak Panteon-MoBu ödüle layık bulundu.  

KRİSTAL PİKSEL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, tüm oyun geliştiricileri özgün fikirlerini sergilemeye, yenilikçiliği kovalamaya, etkileşimi ve paylaşımı vurgulamaya teşvik için gerçekleştiriliyor. İlki 2012 yılında düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödüllerine her ölçekteki oyunla başvurulabilen Kristal Piksel, bu yıl 19-20 Kasım tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde düzenlenen Eurasia Graphics 2015 etkinliğinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Bu sene 50’nin üzerinde oyun için başvuru yapılan Kristal Piksel’de, yedi oyun en büyük ödül olan Yılın Oyunu için yarıştı. Yılın Oyunu yanında, Orijinal Müzik, Görsel ve İşitsel Sanat, Yenilikçilik ve Anlatı gibi kategorilerde de ödüllerin dağıtıldığı etkinlik olan Kristal Piksel’in jürisi, önde gelen akademisyen, geliştirici, basın mensubu ve sektör temsilcilerinden oluşuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!