Kremlin: Türkiye’den izahat bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kremlin: Türkiye’den izahat bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 22:28

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın “Zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için oraya (Suriye’ye) girdik” sözlerine Rusya’dan tepki geldi.

Haberin Devamı

Bugün Alanya’da yapılacak olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesi öncesine denk gelen Erdoğan’ın açıklamaları için Moskova, “İzahat bekliyoruz” dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ve Esad hakkındaki açıklamaları sorulan Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov şu yanıtı verdi: “Rusya ile Türkiye ilişkilerinin ne yönde etkileneceğine dair varsayım yapmak şu anda yersiz. Tabi böyle bir açıklama bizim için de beklenmedik bir gelişme. Bu ciddi bir beyan. Kullanılan ifade Suriye’deki önceliklerle (terörle mücadele konusuyla) çeliştiği gibi, Suriye’de uluslararası yasal zeminde varlık gösteren tek ülke olan Rusya’nın hedefleriyle de çelişkiye düşmektedir. Bu hususu anlamak bence çok önemli. İzahat bekliyoruz.”

Haberin Devamı

LAVROV BUGÜN ALANYA’DA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Alanya’da yapılacak 5’inci Stratejik Planlama Grup Toplantısı’na katılacak. Bir önceki toplantı 24 Kasım 2015 tarihinde patlak veren uçak krizi yüzünden Moskova’nın Ankara’ya rest çekmesi sonucu iptal edilmişti. Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi, 2017 yılı ocak ayında Rusya ile Türkiye arasında liderlerin katılımıyla yapılması planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi zirvesine hazırlık niteliği taşıyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov TASS ajansına “Dışişleri Bakanı Lavrov’un yarın (bugün) Türkiye’de bulunması tavır ve niyetlerin ortaya konması açısından iyi bir fırsat olacaktır” açıklamasında bulundu.

ŞAM DA TEPKİ GÖSTERDİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın sözlerine Esad rejimi de tepki gösterdi. Rus Sputnik sitesinin RIA Novosti’ye dayandırdığı haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Erdoğan’ın sözlerinin ‘Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığının kanıtı’ olduğu öne sürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!