Kremlin: Putin, Erdoğan'la görüşmeyi planlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kremlin: Putin, Erdoğanla görüşmeyi planlamıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 12:33

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "görüşmeyi planlamadığını" açıkladı.

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi planlamadığını" söyledi.

Rusya'yla yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan ile Putin arasında Paris'te bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin soruları yanıtlayan Peskov, "Böyle bir görüşme planlanmıyor. Üzerinde çalışmalar yapılmıyor" dedi. Sözcü, "Ayrıca Türk tarafıyla önümüzdeki günlerde telefonda görüşme yapılması da söz konusu değil" diye ekledi.

Reuters’a konuşan Türk cumhurbaşkanlığı kaynakları da Erdoğan ve Putin arasında planlanan bir görüşme olmadığını belirtti.

Putin’in sözcüsü “Türkiye’nin hayatını kaybeden pilotu Rusya’ya teslim etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu ise cevapsız bıraktı.

OBAMA-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Haberin Devamı

Putin, zirveye katılan liderlerden ABD Başkanı Barack Obama ile kısa bir görüşme için bir araya geldi. Obama ve Putin arasında planlanan resmi bir görüşme yoktu ancak iki liderin ayaküstü bir sohbet gerçekleştirmesi bekleniyordu.

Kremlin: Putin, Erdoğanla görüşmeyi planlamıyor

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!