‘Krek’ veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

‘Krek’ veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 23:22

SAHNE tasarımıyla İstanbul’un özgün tiyatro mekânlarından Krek, Eyüp’teki Bilgi Üniversitesi Kampusu santralistanbul’daki binasına veda ediyor.

Haberin Devamı

1999’da kurulan Krek, yazar-yönetmen Berkun Oya ve prodüktör Nisan Göknel’in ortaklığında, 2010 Aralık’ından beri santralistanbul’daki müstakil bir binada faaliyet gösteriyordu. Bilgi Üniversitesi yönetimince Krek’e tahsis edilen bu binada tasarlanan 75 kişilik mekân, oyunların bir camın arkasından izlenmesi ve oyunun kulaklıkla dinlenmesiyle özgün bir sahneleme anlayışına sahipti. Krek ekibi kuruluşundan beri burada ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’, ‘Bayrak’, ‘Hoop Gitti Kafa’, ‘Babamın Cesetleri’ ve ‘Iska’ adlı oyunlarını sahnelemişti.
Mekân, Bilgi Üniversitesi tarafından ‘kültür-sanat etkinliği yaratmak amacıyla’ Krek’e tahsis edilmişti. Ancak iki kurum arasındaki hizmet sözleşmesi sona erdiği ve üniversite yönetimi sözleşmenin uzatılmamasına karar verdiği için topluluk bu ay sonunda sezonu kapatıp, mayısta binayı boşaltacak. Krek son oyunları ‘Babamın Cesetleri’ ve ‘Iska’yı nisan sonuna kadar sahneleyecek. Ekip ise önümüzdeki dönemde Krek Film bünyesinde, Nisan Göknel’in yapımcılığında, Berkun Oya’nın yeni film projesine odaklanacak. Tabii buradan ekibin tiyatroya veda ettiği sonucu çıkmasın, Krek yakın zamanda yeni oyunlarla, sürpriz mekânlarda karşımıza çıkabilir!

SANAT MEKÂNI KALMADI

Krek’in de ayrılmasıyla santralistanbul vaktiyle kültür-sanat ve yaşam alanı olarak kurgulanmış bir üniversite kampusu olmaktan tamamen çıkıyor. Eski Silahtarağa Elektrik Santralı’nın dönüştürülmesiyle kurulan santralistanbul geçen sene, bünyesindeki Çağdaş Sanat Müzesi’ni kapatmıştı. Ayrıca yeme-içme mekânı olmalarının yanı sıra çeşitli etkinliklere de sahne olan Talimhane ve Otto da üniversitelere getirilen içki yasağı sonrası kampustan ayrılmıştı. Kampustaki festival ve konser etkinlikleri de içki yasağı sebebiyle yapılmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!