KYK burs ve kredileri ne zaman yatırılacak? - Bankamatik kartları ne zaman verilecek?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredileri ne zaman yatırılacak - Bankamatik kartları ne zaman verilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 14:36

Kredi ve burslar ne zaman verilecek sorusu öğrenciler tarafından dikkatle bekleniyor. Üniversite eğtimleri boyunca türlü zorluklarla karşılaşacak olan öğrenciler, maddi ihtiyaçlarını karşılamak için burs ve kredi sonuçları açıklamasına kilitlenmiş durumda. Peki KYK tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yüz binlerce öğrenciye tahsis edilen burs ve krediler ne zaman yatırılacak? İşte detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KYK burs ve kredilerinin ne zaman yatırılacağı sonuçların açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarında maddi bir sıkıntı yaşamaması için verilen KYK bursları açıklanmıştı Burslardan yararlanacak olan öğrenciler sosyal medyada bursların ne zaman yatacağı hakkında sorular sormaya başladılar. Bir başka soruda yatırılan bursların hangi bankalardan çekileceği oldu. Peki, KYK bursları ne zaman yatırılacak? Yatan burslar hangi bankadan çekilecek? 

KREDİ VE BURSLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kredi ve burs başvurusunun açıklanmasının ardından birçok öğrenci, burslar ne zaman yatacak sorgusunu yapmaya başladı. İşte öğrenim giderlerini karşılamak isteyen öğrencilerin kredi ve burslarının ne zaman yatırılacağına dair bazı bilgiler

Haberin Devamı

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk merak edilen konu burslar ne zaman yatacak sorusu olmuştu. Konuyla ilgili aylar öncesinden açıklama yapan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, burs sonuçlarının açıklanmasının akabinde ücretlerin en erken tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı. Aksu konuyla alakalı olarak,  "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." ifadesinde bulunmuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Akif Çağatay Kılıç, "Öğrencilerimize bir de güzel haberimiz var! Daha önce Ocak ayından itibaren ödediğimiz kredi ve bursları bu yıl Ekim ayından başlatıyoruz. Böylece, yüksek öğrenime bu yıl itibariyle başlamış gençlerimiz Aralık ayında 3 burs/kredi miktarı birden almış olacaklar. Hayırlı olsun." ifadesinde bulundu.

TAAHHÜTNAME ONAYLAMASI İÇİN SON GÜN 27 KASIM

Burs ve kredileri alacakları yönünde bir kabul imzası niteliği taşıyan Taahhütname onayı, 27 Kasım Pazar günü saat 23.59’e kadar onaylanması gerekiyor. Taahhütname onaylaması yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılabilir. 

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BAŞVURU SONUÇLARININ ARDINDAN NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

KYK İnternet sitesinden yapılan açıklamada, burs ve kredilerin lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak ödeneceği aktarıldı. 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!