"Kredi kartında daha çok taksit ekonomiye doping etkisi yapar"

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartında daha çok taksit ekonomiye doping etkisi yapar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 11:25

"Kredi kartında daha çok taksit ekonomiye doping etkisi yapar"

Haberin Devamı

İstanbul, 10 Ağustos (DHA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı taksit sayısını artırmaya yönelik çalışmasını desteklediklerini belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "Ekonomiye doping etkisi yapacağı gibi, yaşadığımız üzücü olayların ardından normalleşmeyi de hızlandıracaktır" dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı kullanımının her aşamada desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Sami Kariyo, "Kayıt dışı ekonomi nedeniyle gerçekleşen haksız rekabet, ancak kredi kartlarının yoğun olarak kullanıldığı bir sistemle önlenebilir" dedi ve ekledi:
"Ekonominin kayıt altına alınması ve izlenebilmesi açısından kredi kartları büyük önem taşıyor. Kredi kartı dışındaki nakit alışveriş çoğu zaman pazarlıklara açık bir yapıya sahip oluyor. Nakit sistemde yapılabilecek pazarlıklar veya belgesiz satışa yönelik çaba ve girişimler, kayıt dışılığı ne yazık ki teşvik ediyor. Bu açıdan, kayıt dışının panzehri olan kredi kartlarının yoğun kullanımını teşvik eden her türlü çalışmayı destekliyoruz."
Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, kredi borçları ve kredi kartlarına ilişkin düzenleme çalışmalarının toplumun için moral olacağının altını çizen Kariyo, "Türkiye’nin markalarını çatısı altında bulunduran BMD olarak alınan kararlar nedeniyle çok mutlu olduk. Bu dönemde tüketimi teşvik edici tedbirlere ihtiyaç vardı. Bu kararlar ekonomiye doping etkisi yapacağı gibi, normalleşmeyi de hızlandıracaktır” dedi.
Kariyo, kredi kartı kullanımının en yüksek olduğu perakende sektörünün çatı örgütü olarak talep edilmesi halinde önerilerini ilgililerle paylaşabileceklerini sözlerine ekledi.
(Fotoğraflı)
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!