Kredi faizleri yatırımı engelliyor

Güncelleme Tarihi:

Kredi faizleri yatırımı engelliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:54

Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) düzenlediği basın toplantısında bankaların uyguladığı yüksek faizlere gönderme yaparak, "iş adamlarını factoring'lerin kucağına atıyorlar, devlet bankaları aradan çıkarmalı" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul sanayisinde önemli bir konuma sahip ve içerisinde ilk yüze giren firmalarında yer aldığı ve 70 bin insana istihdam sağlayan bölgede iş adamlarının bir araya gelerek kurdukları HASİAD basın açıklamasında bulundu. Faiz lobisinin yatırımcıların önünü kestiğini ve iş adamlarının zor duruma düştüğü yönünde açıklamalar yaptı. Yüzde 16 faizle kredi veren bankacılık sistemine adeta ateş püsküren yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, devlet bankacılık sistemiyle ilgili yeni düzenlemelere gitmeli dediler.

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, "Bölge olarak 70 bin insana istihdam sağlıyoruz. Türkiye ekonomisinin yüzde 7 si bu bölgede gerçekleşiyor. Dernek olarak bölgemizde diğer STK'lara örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Önümüzde ki dönemde ekonomi anlamında iyi günlerin bizi beklediğini öngörüyoruz. Ancak Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizim en büyük problemimiz faiz lobisi. Bankalar çok yüksek faizle para veriyor. Sıradan vatandaş çalışanlarımız tüketici kredisi alırken yüzde 2-3 oranında faizle alabilirken, yatırımcılara bu oran yüzde 16'lara çıkıyor" dedi.

Haberin Devamı

Artık devletin kurum çalışanlarının oldukça nitelikli personelleri olduğuna vurgu yapan Bozdağ, "Örneğin vergimiz azaldığında vergi müfettişleri adeta istatistikçi gibi bizleri ziyaret ediyor ve problem nedir diye bizimle oturup fikir alışverişi yapıyor. Yani müfettişlerimiz uzmanlarımız adeta istatikçi kadar profesyonel. Devlet bankaları aradan çıkarmalı, Parayı nereden alıyorsa Vergi Dairesi çalışanları aracılığıyla oradan vermeli. Ya da bankacılık sisteminde değişikliğe giderek bankalara projeye ortak olmalı. Kar da da zararda da" sözlerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!