'Kredi cinayeti davası' pazartesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kredi cinayeti davası pazartesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 14:01

'Kredi cinayeti davası' pazartesi başlıyor

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da annesi için 4 bin lira kredi çektiği gerekçesiyle karısı 27 yaşındaki Fatma Kızılçelik'i öldüren 28 yaşındaki Osman Kızılçelik, 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Antalya'da bir giyim mağazasında tezgahtarlık yapan Fatma Kızılçelik, 4 Nisan'da işe gitmeyince arkadaşları telefonla aradı. Ulaşamayan iş arkadaşları, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınları eve girdiğinde, yatak odasında Fatma Kızılçelik'in cansız bedeniyle karşılaştı. Polis kadının boğazında tırnak ve sıkılma izlerine rastlayınca kendisi de bir mağazada tezgahtar olan eşi Osman Kızılçelik gözaltına alındı. Polis, yaklaşık 5 yıllık evli ve 3 yaşında Beren Su adlı kızları bulunan çiftin, bir yakınının düğün dönüşü yolda tartıştığını belirledi. Osman Kızılçelik'in evde devam eden tartışma sonucu eşinin boğazını sıkarak öldürdüğü, sonrasında ise çalıştığı mağazaya gittiği tespit edildi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanan Osman Kızılçelik hakkında ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Savcılık iddianamesine göre cinayetin kredi çekme nedeniyle işlendiği ileri sürüldü. İddianamede Kızılçelik çiftinin uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığı, cinayet gecesi çiftin Fatma Kızılçelik'in annesi Selma Taşkıran'a 4 bin lira kredi çektiği için tartıştığı kaydedildi. İddianamede tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü ve Osman Kızılçelik'in eşi Fatma Kızılçelik'i boğarak öldürdüğü ifade edildi.

KADINLARDAN ÇAĞRI

Osman Kızılçelik'in yargılanmasına 3 Ekim Pazartesi günü Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Hakkında ağırlaştırılmış 'ömür boyu hapis cezası' istenen Osman Kızılçelik'in davasını Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyeleri ve diğer kadın dernekleri de izleyecek. Kadın örgütleri davayı izlemeleri için kadınlara çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!