Krallığı sona erdi demokrasiyi sindiremedi

Güncelleme Tarihi:

Krallığı sona erdi demokrasiyi sindiremedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 01:11

Sarı lacivertli kulübün eski yöneticisi Özbek, “Alex’e dayalı sistem değişince, krallıktan demokrasiye geçişi kabullenemedi. Alex taraftarlığından vazgeçilmeli” dedi.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin dün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirdiği Divan Kurulu’na, olaylı biçimde ayrılıp önceki gün Coritiba’ya imza atan Alex de Souza damga vurdu. Söz alan üyeler Brezilyalı futbolcuyla alakalı görüşlerini ön plana çıkarırken, en dikkat çekici yorumlar ise eski yönetici ve Yüksek Divan Kurulu üyesi Köksal Özbek’ten geldi. Özbek, “3 Temmuz sürecinde basına yansıyanların aksine, Alex sözleşmesinde yazan rakamları garanti altına almak için çalıştı. Alex’e dayalı sistem değişirken, krallıktan demokrasiye geçişi içine sindiremedi. Heykelinin açılışına hiçbir futbolcu arkadaşı gitmedi. Artık Alex taraftarlığından vazgeçelim. Olacaksak kulübün taraftarı olalım” ifadelerini kullandı.

Alex'in ismini duyunca bile nefret ediyorum’

Kurulda söz alan Perihan Özbilgin de, şunları söyledi: “Alex çok zeki bir insan ama bu son konuda yanlış hareket edip kulübün iç politikasına girmeye başladı. Eski bir sporcu olarak onu izlerken çok büyük keyif alıyordum ancak artık Alex’in adını duymaktan bile nefret ediyorum. Kulübe verdiği zarar kabul edilebilir gibi değil. Futbolcuların ayakları çalışmadığı zaman ağızları çalışır. Alex’te de böyle oldu. Alex Fenerbahçe’den çok büyük maddi ve manevi kazanç sağlamıştır. Ancak menfaati olmayınca, isteklerini yaptıramayınca kulübün politikasının içine girmiş ve yanlış yapmıştır.

Haberin Devamı

‘Yönetimden biri de ‘Alex’ derse buradan giderim’

Toplantıda söz alan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ise, “Sevgili divan üyeleri demek ki Alex de olmasaydı koskoca Fenerbahçe Divan Kurulu’nda konuşacak hiçbir şey bulunamayacaktı. Tüm konuşmacıların bu konudan başka bir konuya değinmemelerini şaşkınlıkla dinliyorum. Şayet yönetim kurulu adına konuşma yapacak kişi de bu konuya değinirse buradan açıklıyorum ki salonu terk edeceğim” ifadelerini kullandı.
Kurulda görüş bildiren Ömer Atilla Tuncer de, “Fenerbahçe ve yönetimi yıpratma çalışması Alex de Souza üzerinden yürütülmeye başlandı. Alex de muhalefetle saatlerce konuşmalar yaptıktan sonra Fenerbahçe’nin içini dışını her şeyini anlattı ve yanlış yaptı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin borcu 67 milyon 274 bin lira

OLAĞAN Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, Fenerbahçe Kulübü’nün borcu da açıklandı. Toplantıda okunan Denetleme Kurulu raporunda, kulübün toplam 167 milyon 274 bin 514 lira borcu olduğu belirtildi. Raporda, 182 milyon 63 bin 512 lira olan toplam borçtan, 14 milyon 788 bin 998 lira hazır değerler çıkarıldığında, kulübün ödeyeceği borçların 167 milyon 274 bin 514 lira (93 milyon 726 bin 964 dolar) olduğu bildirildi. Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve bağlı ortaklıklara olan borçların bu tutarlara dahil olmadığı belirtildi.

Kupalar salona getirildi

F.BAHÇE voleybol şubesi sorumluları ve Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Iniguez De Heredia ile kaptan Birsel Vardarlı; F.Bahçe Grundig’in kazandığı Süper Kupa ile kadın basketbolda kaldırılan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Divan Başkanı Yüksel Günay’a alkışlar arasında verdi.

Haberin Devamı

524 üye katıldı

FENERBAHÇE Kulübü Yüksek Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı, kurul başkanı Yüksel Günay yönetiminde, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Başkan Aziz Yıldırım sonradan katılırken, yöneticiler, eski yöneticiler ve 524 kurul üyesi katıldı.

1.5 saat sonra geldi onuşma yapmadı

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dünkü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na başlama saatinden yaklaşık 1.5 saat sonra katıldı. Yönetim kurulu masasındaki yerini alan Yıldırım, konuşma yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!