Kraliçeye veda

Güncelleme Tarihi:

Kraliçeye veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 00:00

Kalp yetmezliği nedeniyle 99 yaşında hayatını kaybeden Keriman Halis Ece, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

KRALİÇE SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI - FOTO GALERİ

TÜRKİYE GÜZELLERİ / FOTO GALERİ

TÜRKİYE’nin ilk dünya güzeli olan ve 1932’de kazandığı bu unvan sonrası Atatürk tarafından kendisine “Ece” soyadı verilen Keriman Halis, 99 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Ece Sarp Yener’in Bebek Koru Park’taki evinde kalp yetmezliği sonucu ölen Ece, dün son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul’u esir alan kar yağışına rağmen pek çok vatandaş, cenaze namazının kılındığı Teşvikiye Camii’ne akın etti.

Cenazeye Keriman Halis Ece’nin kızı Ece Sarp Yener, kardeşleri Turgan Ece, Fatoş Tunal, Erdem Ece, çocukları Cenk Tamer, Biltin Sanus, damadı Sarp Yener ve torunlarının yanı sıra tiyatro sanatçısı Haldun Taner, organizatör Erkan Özerman, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu, İstanbul Kafkas Kültür Derneği Başkanı Halit Yaşar Nogay, modacı Siren Ertan ve oyuncu Deniz Uğur da katıldı.
Taziyeleri kabul eden kızı Ece Sarp Yener, annesinin ardından şunları söyledi: “Annem dünya güzeli seçilerek ülkesinin gururu olmuştur. Bize çok şerefli bir isim bıraktı. Cumhuriyetin öncüsü oldu. Hem ailemiz hem de ülkemiz için çok önemli bir insandı. Üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı

NE DEDİLER

TURGAN ECE (KARDEŞİ): Hepimizin gurur duyduğu bir insandı. Ablamı kaybettim, çok çok üzgünüm.

KUT SARP YENER (DAMADI): Son dakikaya kadar aklı başındaydı. Çok güzel bir hayat yaşadığını söyledi. Çok gururluydu. Bu kadar büyük alaka duymaktan da gurur duyuyordu. Çok mutlu bir yüzyıl yaşadı.

ERKAN ÖZERMAN: Annemin de çok sevdiği bir hanımefendiydi. Son Osmanlı hanımefendisi gitti. İki sene önce buradan annemi uğurladık. Şimdi de Keriman Hanım’ı uğurluyoruz.

HALDUN DORMEN: Keriman Hanım’ı bundan 12 yıl kadar önce “İlk Türk Kadınları” adlı bir film yaparken tanıdım. Keriman Hanım da o kadınlardan biriydi. Kızı Ece Hanım vasıtasıyla tanıştım, evine gittim, konuştum. Sonra o da Afife gecesine geldi. Filmini gördü.

                                                                                                                                                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!