Kraldan Endonezya çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Kraldan Endonezya çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 23:58

Bir ay sürecek Uzakdoğu turuna çıkan Suudi Arabistan Kralı, önceki gün yedi uçak, aralarında prens ve bakanların bulunduğu 1500 personelle Endonezya’ya gitti. Endonezya’da Kral ziyareti için alarm verildi.

Haberin Devamı

47 yıl sonra Endonezya’yı ziyaret eden ilk Suudi lideri olan Kral Selman (81) için Cakarta yönetimi seferber oldu. Kral, altı Boeing ve bir C-100 Hercules nakliye uçağıyla Cakarta’ya gitti. Kendisine aralarında 25 üst düzey Prens, 10 bakan ve 100 güvenlik personelinin bulunduğu 1500 kişi eşlik ediyor.

ÖZEL TUVALET İNŞA EDİLDİ
Havalimanında Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo tarafından karşılanan Kral, Bogor Sarayı’nda askeri bando ve 21 pare top atışıyla selamlandı. Ziyaret için iki limuzin ve Kral’ın özel iki asansörünün de dahil olduğu 460 tonluk ekipman getirildi. Bagajın taşınması için 572 kişinin çalıştığı belirtildi.

“Kemer sıkma mı? Bu ziyaret için söz konusu değil” başlığını atan Amerikan New York Times gazetesine göre, Suudi Arabistan Kralı gelmeden önce Bogor Sarayı’ndaki çıplak heykeller örtüldü. Kral onuruna verilecek yemek için yaklaşık 150 aşçı görevlendirilirken, ziyaret ettiği camide de özel tuvalet inşa edildi.

Haberin Devamı

TERÖRLE MÜCADELE ÇAĞRISI
Endonezya Devlet Başkanı Widodo, ziyareti ‘tarihi’ diye nitelendirerek, “Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi olarak, Endonezya’nın Suudi Arabistan ile hep özel bir bağı olacak” dedi. Ulema Konseyi’ni ziyaretinden sonra dün Temsilciler Meclisi’nde konuşan Kral, “Biz Müslüman olarak terörizm ve radikalizm ile mücadelede safları daha sıkılaştırıp dünyada barışın sağlanmasına katkıda bulunmalıyız. Bu hepimizin yararına olacaktır” diye konuştu.

Kraldan Endonezya çıkarması

Endonezyalı bakan Puan Maharani ve eski Devlet Başkanı annesi Megawati Sukarnoputri; Suudi Kralı Selman ve Widodo ile böyle selfie çekti.

BALİ’DE TATİL YAPACAK
Endonezya basınında ziyaretin 25 milyar dolarlık anlaşmalarla sonuçlanabileceği yazılırken 11 anlaşmaya imza atıldı. Buna göre Suudi Aramco ve Endonezyo petrol şirketi Pertamina’nın merkez Cava’da 6 milyar dolarlık rafineri için ortak girişim teyit edildi. Ayrıca Riyad yönetimi, Endonezya’ya ekonomik kalkınma, insan kaçakçılığı, terör ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi sınır aşan suçlarla mücadele için 1 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulundu.

Haberin Devamı

Endonezya’da 9 gün kalacak olan Kral, Bali Adası’nda altı gün tatil yapacak. Uzakdoğu turuna Malezya ile başlayıp oradan Endonezya’ya geçen Kral Selman daha sonra Brunei, Japonya, Çin ve Maldivleri ziyaret edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!