'Kral yok kural var'

Güncelleme Tarihi:

Kral yok kural var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:56

Başbakan Binali Yıldırım bayramı geçirmek için baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı Köyü’ne gitti. Köy meydanında ailesi tarafından verilen iftarda yakınları ve köylüler ile birlikte oruç açtı.

Haberin Devamı

Yıldırım köyünde yaptığı konuşmada, yolda gördüğü 5 kişinin öldüğü trafik kazasına değinerek, “Bayram telaşı olabilir, acelemiz olabilir ama unutmayalım, yolların kralı yok, kuralı var. Siz siz olun, kurallara uyun, sevdiklerinize sağ salim kavuşun. Seyahat eden vatandaşlarıma bir çağrı yapıyorum. Acele gitmek ile normal gitmek arasında 5 dakika fark eder, ama bir hayat kadar da büyük fark vardır” dedi.

Başbakan Yıldırım milletin gücüyle emin adımlarla geleceğe yürüdüklerini söyleyerek,“Biz yollara millet için çıkıyoruz, yollarda yürüyoruz ama milletin hizmetini görmek için yürüyoruz. Bizim adımlarımız, hak yolda hak bir dava içindir. O dava da bizzat millete hizmet davasıdır. O dava şehitlere, onların hatıralarına sahip çıkma davasıdır. 15 Temmuz katili eli kanlı FETÖ’nün ayakta alkışladığı bir yürüyüşü yapmak adalet değil, olsa olsa gaflettir. Bu millet karar verdikten sonra, onu hiçbir güç durduramaz. Bunu 15 Temmuz’da gördük. Onun için milletimize güveniyoruz” dedi.

KARDEŞLİK HAKİM OLSUN
Yıldırım yayınladığı bayram mesajından da şunları söyledi: Rahmet ve bereket ayı Ramazanı uğurlarken, bir taraftan gönüllerimizi birleştiren bayrama erişmenin sevincini; diğer taraftan da İslam aleminin içinde bulunduğu durumun hüznünü yaşıyoruz. Türkiye olarak İslam dünyasında yaşanan acıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde ve dünya genelinde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzuluyor, bunun için dua ediyor, gayret gösteriyoruz.

FUZULİ YÜRÜYÜŞ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayram mesajında şunları söyledi: “Türk milletinin karşı karşıya olduğu vahim meseleler fuzuli yürüyüşlerle aşılamayacak; hezeyan adımlarla engebeli yollarda adalet ve ahlak bulunamayacaktır. Milli birlik ve kardeşlik ruhu diri olduktan, dayanışma ve yardımlaşma şuuru ayakta durduktan sonra hiçbir hain emel, hiçbir yabancı ajan, hiçbir işbirlikçi Türkiye’ye zarar veremeyecektir. Bayram günlerinde olduğu gibi herkes gönülden tokalaşmalı, yürekten kucaklaşmalıdır. ” 

BAKMADAN GEÇME!