Kral Selman'dan petrol hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Kral Selmandan petrol hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 08:35

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un, Petrol Bakanı Ali en-Naimi'yi görevden aldığı bildirildi. Naimi'nin göreve gelmesiyle Suudi Arabistan tahtının en büyük veliahtı Prens Mohammed bin Salman’ın petrol borsasındaki elinin güçleneceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Kral Selman tarafından yayınlanan krallık kararnamesinde,  yaklaşık 21 yıldır görevde bulunan Petrol Bakanı Naimi'nin yerine Aramco Yönetim Kurulu Başkanı Halid el-Fellah'ın getirildiği belirtildi.

Kararnamede ayrıca Suudi Arabistan Petrol Bakanlığının isminin Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı şeklinde değiştirildiği kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın yeni petrol bakanının Prens Mohammed bin Salman'ın çevresinde yer aldığı biliniyor.

YENİ BAKAN: ÜLKENİN STRATEJİSİ DEĞİŞMEYECEK

Suudi Arabistan Enerji ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih, ülkesinin petrol politikasının değişmeyeceğini belirterek, "Gaz ve petrol piyasasının enerji ihtiyacı karşılanacaktır." dedi.

Dün Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in çıkardığı bir kararnameyle, Enerji ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı'na getirilen Falih yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın en büyük enerji kaynağı ülke olarak konumunu güçlendireceğini ve kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışacağını kaydetti.

Falih, "Suudi Arabistan petrol siyasetini değiştirmeden uygulamaya devam edecek, gaz ve petrol piyasasının enerji ihtiyacını karşılayacaktır." ifadesini kullandı.

Dün göreve tayin edilmesinin ardından bir açıklamada yapan Falih, yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde yoğunlaşacaklarını ve madencilik sektöründe yatırım alanını genişleteceklerini belirtmişti.

Falih, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Ali en-Naimi'nin yerine getirilmişti.

Haberin Devamı

Kral Selmandan petrol hamlesi

PRENS'TEN REFORM PAKETİ

Suudi Arabistan 25 Nisan'da petrole olan bağımlılığını azaltmayı hedefleyen reformlar içeren 2030 vizyonunu açıklamıştı. Bu paketin Prens Mohammed bin Salman tarafından hazırlandığı biliniyor. Bu programla ülkenin petrole olan bağımlılığı azaltılıp ekonomide çeşitlilik hedefleniyor.

Hem ülke hem de dünyada popülaritesi hızla artan Salman’ın krallığa hazırlandığı belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!