ANKARA HABERLERİ

Kral Midas'ın son yemeğinde buluştular

Mert Gökhan KOÇ
05.07.2014 - 01:22Son Güncelleme :

30 ülkeden gelen 300 yabancı konuk, Polatlı’daki Gordion’da düzenlenen Kral Midas’ın Son Yemeği ve Frig Defilesi’nde bir araya geldi. Konuklar daha sonra Kral Midas Tümülüsü ile Gordion Müzesi’ni gezdi.

Mert Gökhan KOÇ

Ankara’da gerçekleştirilen Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği’nin (International Management Development Association-İMDA) 23. Dünya İş Kongresi, Gordion’da düzenlenen “Kral Midas’ın Son Yemeği” ve Frig Defilesi ile sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Atılım Üniversitesi’nin desteklediği, Ankara’nın tarihi dokusu içinde gerçekleştirilen kongrenin kapanış gününde yaklaşık 30 ülkeden gelen 300 yabancı konuk Polatlı’daki Gordion kazı alanı ve Kral Midas Tümülüsü ile Gordion Müzesi’ni gezdi.

KAZ ETLİ TÜMÜLÜS BÖREĞİ

Organizasyona yabancı misyon temsilcisinin yanı sıra çok sayıda bürokrat, Ankara cemiyet hayatının ve iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı. Konuklara Kral Midas’ın mezarında gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan, orijinal son yemek menüsünden esinlenerek oluşturulmuş kaz etli tümülüs böreği, bal ve üzüm suyu ile marine edilmiş fırında kuzu sırtı ve yumak tatlısı ikram edildi. Yemeğin ardından Frig dönemi ait elbise ve takıların sergilendiği Frig Defilesi gerçekleştirildi. Organizasyonun sonunda içinden Kral Midas’ın çıktığı bir pasta kesildi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Kral Midas'ın son yemeğinde buluştular haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


Sayfa Başı