Kral gibi pazarlama

Güncelleme Tarihi:

Kral gibi pazarlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:00

Türk projelerini Ortadoğu’da Kuveyt Kraliyet Ailesi pazarlayacak.

Haberin Devamı

KUVEYT Kraliyet Ailesi Türk gayrimenkul pazarına adım attı. Kralın yeğeni Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah’ın şirketi Enterprise General Trading Constracting Co., Gap İnşaat projelerini Ortadoğu’da pazarlayacak.

KUVEYT’te 11’incisi gerçekleştirilen gayrimenkul fuarına Şehrizar Konakları, Metropol İstanbul ve Tarlabaşı 360 projeleriyle katılan Gap İnşaat Kuveyt kraliyet ailesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. İmzalan protokolle başta Kuveyt olmak üzere tüm Ortadoğu’da Çalık Gayrimenkul projelerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini Kuveyt Kralı’nın yeğeni Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah’ın sahibi olduğu Enterprise General Trading Constracting Co. (EGC Kuveyt) yürütecek. EGC Kuveyt Yönetim Kurulu Başkanı Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah, şirket olarak ilk kez bir Türk Gayrimenkul şirketinin projelerinin pazarlamasını üstlendiklerini dile getirdi.

KRALIN KARDEŞİ EV ALDI

Kuveyt kralının kız kardeşi Sheikha Fariha Al-Ahmad Al- Jaber Al-Sabah Gap İnşaat’ın Altunizade’de yer alan Şehrizar Konakları projesinden daire satın aldı. Türk inşaat şirketlerini ve projelerini tanıdığını söyleyen Sheikha Fariha Al-Ahmad Al- Jaber Al-Sabah, “En büyük daire tiplerinden biri olan 9+1 büyüklüğünde bir daire aldım. 10 gün sonra İstanbul gelerek yasal prosedürleri tamamlayacağım” dedi. Türk projelerine yatırıma devam edeceklerini belirten Al-Sabah Kuveyt’te iş yapan Türk firmalarının sayısının artması gerektiğini ve bu konuda destek vereceklerini ifade etti

YABANCILAR AİDATTAN ŞİKÂYETÇİ

Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Murat Tamer, Suriye, Mısır, Lübnan ve Güney Kıbrıs’taki sorunlarının etkisiyle Kuveytlilerin yatırım amacıyla Türkiye’ye odaklandığını söyledi. Türkiye’den ev sahibi olan Kuveytlilerin aidat sisteminden şikâyetçi olduğunu belirten Tamer, “Kuveytli senede ortalama bir ay kaldığı ev için her ay aidat vermek istemiyor. Bize bu konuda şikayetler geliyor” dedi.

Konut açığını Türkler kapatır

Haberin Devamı

KUVEYT Türkiye Büyükelçisi Murat Tamer, Kuveyt’te 108 bin konut açığı olduğunu belirterek “Çin, Kore, İngiltere, İspanya buradaki pastadan pay alıyor. Türk müteahhitleri işlerinde çok başarılı ve biz onların iş yapmasını isteriz” dedi. Kuveyt’te iş yapmak isteyen firmaların güvenilir yerli ortak bulması gerektiğini söyleyen Tamer, kendilerine danışan firmalara destek olacaklarını açıkladı. Tamer, “Türkiye’den ev alan Kuveytlileri uyarıyoruz. İnternetten ilanla ev alanlar var. Biz önce gidin görün araştırın sonra alın diye uyarıda bulunuyoruz” dedi.

Aracı firmalar korkutuyor

Haberin Devamı

KUVEYT Gayrimenkul Fuarı geçtiğimiz aylarda Kuveyt Hükümeti’nin yaptığı yeni bir düzenleme nedeniyle ertelenmişti. Hükümet halkını korumak amacıyla fuarlara girecek firmaları denetleyecekleri açıklamıştı. Güvenilir olmayan şirketlerin Kuveyt pazarına girmesi engellenecekti. Ancak düzenlemelere rağmen inşaatlarında ruhsat sorunu yaşayan firmalar da fuara katıldı. İstanbul Esenyurt bölgesinde ruhsat sorunu yaşayan firmaların konut projeleri yabancı acentalar yoluyla fuarda yerini aldı. Fuarda, Esenyurt’ta sorun yaşayan Vera Grup, Ersa İnşaat ve Karden İnşaatı’ın projelerinden de satış yapılıyor.

Taksim’e blok talep

YABANCILARA satılan konutların yüzde 10’unu Kuveytlilerin aldığını belirten ÇalıkGayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de, “Kuveyt ve Ortadoğulular’ın en büyük ilgisi ise Tarlabaşı 360 projemize oluyor. Yatırımcı Fonlar, bankalar, Suudiler ve Kuveytli aileler Tarlabaşı 360 projemizden blok alım yapmak istiyor. İçlerinden projenin tamamını satın almak isteyenler de oldu” dedi.

Türkiye onur ülkesi

Haberin Devamı

KUVEYT’te yılda iki kez Expocity tarafından gerçekleştirilen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı, 16-18 Aralık tarihleri arasında “Onur Ülkesi Türkiye” teması ile yapılıyor. Fuara INREMA ve Dubai merkezli AYN Group aracılığıyla Türkiye’den de 19 firma katıldı. INREMA’nın Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, “Kişi başına düşen yıllık milli geliri yaklaşık 67 bin dolar olan, dünya petrol rezervinin yüzde 10’na sahip Kuveyt’te yatırımcılar İngiltere’den sonra en çok Türkiye’den gayrimenkul alıyor. 1500 metrekarelik alanda üç gün devam edecek fuarda 45 firma yer alıyor. Fuara Türk firmalarının satış rekoru kıracaklarına inanıyoruz. Fuarı Nisan-Mayıs gibi tekrar düzenlemeyi düşünebiliriz”
dedi.

Haberin Devamı

KUVEYT’te yılda iki kez Expocity firması tarafından gerçekleştirilen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı, 16-17-18 Aralık tarihleri arasında “Onur Ülke Türkiye” teması ile düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!