KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi? İşte, KPSS'de son dakika sürprizi

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi İşte, KPSSde son dakika sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 12:27

KPSS ortaöğretim sınavı için heyecanlı bekleyiş sürerken gelen haber, kafalarda soru işaretine neden oldu. Yarın gerçekleşecek olan sınav ilgili bir değişiklik duyuruldu. Peki, söylenildiği gibi KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi? Bu yılki KPSS ortaöğretim sınavı için yapılan değişiklik ve sınava girecek memur adaylarının bilmesi gerekenler!

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim sınavı hazırlıklarını artık tamamlayan memur adayları, KPSS sınav giriş belgesi ve diğer detaylarını hazırlayarak istirahate geçti. Normal şartlar altında 09.30'da başlayacak olan KPSS sınavı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'in de açıkladığı trafik sebebiyle 10.00'a alındı. KPSS sınavı hakkında bazı detaylar veren Demir, sınav günü dikkat edilmesi gereken detaylardan bahsetti. İşte 3 milyon 498 bin memur adayının başvurduğu KPSS ortaöğretim sınavı giriş belgesi ve diğer detaylar hakkında bazı bilgile

KPSS ortaöğretim sınavına artık saatler kaldı. Son hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, sınavın yapılacağı saati beklemeye başladı. Sınav öncesi bazı açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, KPSS Ortaöğretim sınavına yapılan başvuru sayısının geçtiğimiz sınava göre iki katına çıktığını belirtti ve öğrencilerin bazı konularda dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. İşte KPSS Ortaöğretim sınavı öncesi öğrencilerin mutlaka okuyup dikkat göstermesi gereken detaylar

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİME BAŞVURAN ADAY SAYISI 3 MİLYON 498 BİN

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 20 Kasım Pazar günü Türkiye tarihinin de en büyük sınavı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumunun yapılacağını belirterek, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak." dedi.

SINAV SAAT DEĞİŞTİ

ÖSYM Başkanı Pof. Dr. Ömer Demir, sınav saatinin değiştirilmesi ile ilgili olarak,

"Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum.
KPSS ön lisans için bini aşkın adayın sınav kurallarına uymadığı için sınavı iptal edildi. Bunların içerisinde 'yasaklı malzemeler' dediğimiz, saat, takı, yiyecek gibi sınav salonuna getirilmesi yasaklanmış eşya ile girdikleri için sınavları iptal edilen adaylar var."

Haberin Devamı

"BAŞVURAN ADAYLARIN YAŞ ORTALAMASI 36-40 ARASI"

KPSS Ortaöğretim Sınavı'na 3,5 milyona yakın adayın katılacağını, adayların bir kısmının yaş itibarıyla ÖSYM sınavlarına uzun süre girmeyenlerden oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Demir, "Aday başvurusunun oransal olarak en yüksek olduğu yaş aralığı 36-40 yaş. 2014 yılında 36-40 yaş arasında KPSS Ortaöğretim Sınavı'na giren aday sayısı 76 bin 492 iken, bu yıl aynı sınava girecek aday sayısı 269 bin 420, yani yaklaşık yüzde 252'yi aşkın bir artış söz konusu. Hatta 70 yaşında bile sınava girecek olan adayımız var." ifadelerinde bulundu.

EN ÇOK BAŞVURU İSTANBUL'DAN

2014-2016 yıllarında KPSS Ortaöğretime başvuran kişi sayısı artışında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul'da 2014'te 193 bin 131 kişi sınava başvururken, 2016'da bu rakam yüzde 138'lik artışla 460 bin 224'e yükseldi.

Haberin Devamı

Ayrıca, Gaziantep'te bir önceki sınava göre yüzde 136'lık artışla 69 bin 767 aday, Nevşehir'de yüzde 133'lük artışla 14 bin 918 aday, Düzce'de yüzde 129'luk artışla 23 bin 215 aday, Antalya'da yüzde 123'lük artışla 89 bin 479, Kilis'te yüzde 121'lik artışla 6 bin 770 aday, Rize'de yüzde 117'lik artışla 20 bin 570 aday, Kocaeli'de yüzde 114'lük artışla 94 bin 71 aday, Yalova'da yüzde 110'luk artışla 8 bin 550 aday, Aksaray'da yüzde 108'lik artışla 18 bin 939 aday, Bursa'da yüzde 107'lik artışla 113 bin 67 aday ve Ankara'da yüzde 105'lik artışla 307 bin 438 aday sınava girecek.
Öte yandan, İstanbul 460 bin 224, Ankara 307 bin 438, İzmir 144 bin 861 başvuruyla en fazla adayın sınava gireceği iller olarak sıralandı.

Haberin Devamı

GİRİŞ BELGESİ VE KİMLİK HARİCİ GETİRİLENLER DAVA SEBEBİ OLACAK

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) pazar günü yapılacak ortaöğretim düzeyindeki sınavına girecek adaylara rehberlik uzmanlarından önemli bir uyarı geldi. Sınava girecek aday yanında sınav giriş belgesi ve kimlik dışında başka bir şey bulundurursa sınavı iptal edilecek ve hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak.

Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavına ortaöğretim düzeyindeki sınava Türkiye genelinde 3 milyon 500 bin aday katılacak. Sınava katılacak adaylara Bursa Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş, Cem Yavuz ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman’dan önemli uyarılar geldi.

Haberin Devamı

Son yıllarda vatandaşların memurluğa yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyen Elif Baş, adayların sınav salonuna sadece kimlik ve sınav belgesiyle gitmeleri gerektiğini söyledi. Sınava girenlerin yanında başka bir araç gereç bulunması halinde adayların sınavının iptal edilerek haklarında dava açılacağını belirten Baş, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereği sınavlarda ses veya görüntü nakleden cihaz kullanarak kopya çeken, kopya çekilmesine aracılık eden, başka bir adayın yerine sınava giren, kendi yerine bir başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, kopya çektirilmesine imkan sağlayanlara, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Adaylar bunu dikkate almalı. Aksi takdirde yanında bulunduracağı küçük bir kağıt bile adayın kopya çekmek suçundan sınavının iptal edilmesine yol açabilir" dedi.

Sınav güvenliğinin çok sıkı olduğunu anlatan Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, "Sınava gelen her kişi özel araçla gelemiyor. Otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullananlar da var. Bu araçlara binmek için de toplu ulaşım kartı lazım. Mecburen bu kart yanınızda oluyor. Ancak salona girerken toplu ulaşım kartı bile alınmayacak. Şayet arama noktasından geçtiğinizde otobüs kartınız sizden alınmadıysa ve bu sınav sırasında ortaya çıkarsa sınavınız iptal edilir. Çünkü ÖSYM sadece sınava giriş belgesiyle kimlik dışında salona bir şey alınmaması konusunda herkesi uyarıyor" ifadeleri kullandı.

PAZAR GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavının yapılacağı 20 Kasım Pazar günü, nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 20 Kasım 2016'da uygulanacak 2016-KPSS Ortaöğretim sınavına, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga ya da fotoğraf bulunmadığı için kabul edilemeyecek durumdaki adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce il ve ilçe nüfus müdürlükleri, sınav günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacak.
Adayların, nüfus müdürlüğüne başvurmaları durumunda, işlemlerin hızlı ve kolay yürütülebilmesi amacıyla 2016-KPSS Ortaöğretim Sınav Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafını yanında getirmeleri gerekiyor.

TRABZON'DA SINAV İÇİN EK OTOBÜS SEFERLERİ YAPILACAK

Trabzon’da 20 Kasım Pazar günü yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için ek otobüs seferleri gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin rutin otobüs seferlerinin dışında KPSS sınavı için Beşikdüzü, Of, Sürmene, Maçka, Akçaabat ve Beşirli’den ek seferler düzenlenecek. Kentin batısından hareket eden otobüsler merkez ve doğu ilçelerine, doğusundan harekete eden otobüslerde merkez ve batı ilçelerine taşımacılık yapacak.

KPSS’de ter dökecek adaylara başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "Adayların sınav yerlerine ve sınav yerlerinden evlerine ulaşabilmeleri için ek otobüs seferleri yapılacak. Pazar günü lütfen araçlarımızın kornasını bile kullanmayalım" dedi, adaylara başarılar diledi.

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi İşte, KPSSde son dakika sürprizi

DENİZLİ'DE PAZAR GÜNÜ OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım 2016 Pazar günü KPSS’ye girecekler ve sınavda görevli kişiler için belediye otobüslerini ücretsiz yapacak.

Denizli’de 20 Kasım 2016 Pazar günü KPSS heyecanı yaşayacak adaylar ve sınav görevlileri, sınavın yapılacağı okullara Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile ücretsiz ulaşabilecek. KPSS’ye girecekler ve sınav görevlileri sınav giriş belgesi veya görevli belgelerini belediye otobüs şoförlerine göstererek ücretsiz seyahat edebilecekler.

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi İşte, KPSSde son dakika sürprizi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!