KPSS başvuru ücreti hangi bankaya yatıyor? ÖSYM 2016

Güncelleme Tarihi:

KPSS başvuru ücreti hangi bankaya yatıyor ÖSYM 2016
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 09:35

Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinen KPSS başvuru süreci devam ediyor. Adaylar KPSS başvuru işlemlerini ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler. İşte KPSS başvuru ücreti detayları. KPSS başvuru ücretleri ne kadar? KPSS başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılır? sorularının yanıtlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖSYM, 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvurularının 17 Mart 2016 - 31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. 2016 KPSS sınavına katılmak isteyen adaylar, KPSS başvuru kılavuzu ve aday başvuru formunu bu süreler içerisinde ÖSYM'nin osym.gov.tr internet sitesinden erişebilecek. Sınava girecek adayların KPSS lisans kılavuzunu çok dikkatli incelemeleri gerekmektedir.

Öte yandan KPSS adaylarının tümünün 22 Mayıs'ta yapılacak olan sabah oturumuna girmelerinin zorunlu olduğu bildirildi. Diğer KPSS oturumları için son karar ise adayların. Adaylar hangi oturumlara gireceklerini kendileri karar verecekler. Lisans düzeyinde başvuru yapan adaylar 22 Mayıs sabahı yapılacak olan sınava girecekler.

2016 KPSS başvuru ekranına ulaşmak için aşağıdaki görselin üzerine tıklayınız.

Haberin Devamı

KPSS başvuru ücreti hangi bankaya yatıyor ÖSYM 2016

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Adaylar 2016 KPSS her oturum için 55 TL ücret yatıracaklar. Bir oturuma girmek isteyen adaylar 55 TL, iki oturuma girmek isteyen adaylar 110 TL, üç oturuma girmek isteyen adaylar ise 165 TL yatıracak. Tüm KPSS oturumlarına girmek isteyen adaylar da 220 TL ücret yatıracaklar.

ÖABT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? ÖABT SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) katılmak isteyen adaylar için KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılma zorunluluğu bulunuyor. Bu oturumlara katılmak isteyen adaylar en az 165 TL sınav ücreti yatırmalıdırlar. ÖABT sınavı 24 Temmuz 2016 günü saat 09:30'da yapılacak.

DHBT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2016 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvuru süresi 21 Eylül 2016 - 3 Ekim 2016 tarihleri arasındadır. DHBT'ye katılacak adayların öğrenim düzeyindeki KPSS'ye başvuru yapmaları ve sınavın Genel Yetenek ile Genel Kültür oturumlarına katılmaları zorunludur.

DHBT'ye katılmak isteyen adayların en az 110 TL sınav ücreti yatırmaları gerekiyor. DHBT sınav tarihi ise 6 Kasım 2016 saat 09:30'dur.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

- Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

BAKMADAN GEÇME!