KPSS 2017/6 tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS tercihlerine kimler başvurabilecek?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017/6 tercihleri ne zaman başlayacak KPSS tercihlerine kimler başvurabilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 18:46

KPSS 2017/6 tercihleri ne zaman başlayacağı binlerce memur adayı tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından adaylar kendilerini yakın hissettikleri meslekler için tercihlerde bulunacaklar. KPSS tercihlerinin yanı sıra bu tercihlere kimlerin başvurabileceği de merak ediliyor. Peki, KPSS 2017/6 tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS tercihlerine kimler başvurabilecek?

Haberin Devamı

KPSS sonuçları ile birlikte hayallerindeki mesleğe karşı mesafesini yeniden değerlendiren memur adayları, tercih kılavuzu için beklentisini sürdürüyor. ÖSYM tarafından 2017/6 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümlerine gerçekleştirilecek olan tercih işlemleri, başvuruda bulunmak isteyen adayların erişimine açıldı. İşte, KPSS sonuçlarının ardından erişime açılan 2017/5 tercih işlemleri hakkında bazı detaylar

ÖSYM, konuyla ilgili açıklamayı şu şekilde gerçekleştirdi;

"KPSS-2017/6: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün  Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, 20-29 Haziran 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 29 Haziran 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Haberin Devamı

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2017/6 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, 20 Haziran 2017 tarihinde saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı, en az 60 olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

BAKMADAN GEÇME!