KPSS sonuçları için gözler ÖSYM'de! KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları için gözler ÖSYMde KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 09:18

2016 KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanması için günlerdir bekleyen adaylar, sınavın ardından 3. haftaya girilmesi sebebiyle sık sık ÖSYM'nin resmi sitesini ziyaret etmeye başladı. Merak konusu olan bir diğer konu da tercih süreci oldu. Peki, resmi makamlardan KPSS sonuçlarıyla alakalı bir açıklama geldi mi? Ortaöğretim tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte, KPSS ortaöğretim sonuçları için öngörülen tarih ve detaylar!

Haberin Devamı

20 Kasım'da gerçekleştirilen 2016 KPSS ortaöğretim sonuçları için gözler ÖSYM'nin resmi sitesinin üzerinde! Peki, sonuçlarla ilgili yeni bir açıklama yapıldı mı? Rekor seviyede memur adayının girdiği sınavın sonuçları ne zaman açıklanır? KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı ancak, geçtiğimiz yıllar bakıldığında sonuçların 15 ila 22 gün arasında açıklanabileceği öngörülmüştü. Memur adaylarının merak ettiği bir başka soru ise yerleştirme işlemlerinin nasıl gerçekleşeceği oldu. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte, konuyla ilgili detaylar ve KPSS tercih süreciyle ilgili bilgiler! 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama yer almasa da, geçtiğimiz dönemler baz alındığında sonuçların 15 ila 22 gün arasında açıklanabileceği öngörülmektedir. Fakat bu yıl başvuru sayısının geçtiğimiz yıllara göre iki kat daha fazla olması nedeniyle sonuçların biraz geç açıklanması beklenmektedir.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİYLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

En az KPSS sonuçları kadar merak edilen bir diğer konu da tercih süreciyle ilgili oldu. Açılan kadrolara yerleştirilebilmek için bu süreci en doğru şekilde değerlendirmeleri gerektiğinin bilincinde olan adaylar, “KPSS tercih süreciyle ilgili detayları da yakından takip ediyor. Peki, tercih süreci ne zaman başlayacak? Sonuçlarda olduğu gibi tercihlerde de net bir tarih verilmedi. 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra kadrolar için ÖSYM tarafından bir “Tercih Kılavuzu” yayınlanacak. KPSS’nin tüm aşamalarına dair bilgilendirmelerin bulunduğu bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Haberin Devamı

2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarına ulaşmak için tıkayın

SONUÇLARA 10 GÜN İÇİNDE SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!