KPSS skandalında Deniz Feneri gibi bir süreç izleniyor

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, KPSS kopya iddiaları ile ilgili sorduğu önergeye yanıt gelmiş. Dibek, Milli Eğitim Bakanlığının yanıtı üzerine dikkat çekici bir yorumda bulunuyor.

Haberin Devamı

Diyor ki:
“Başbakan 2 Eylül 2010’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmesinden KPSS kopya iddialarının araştırılmasını istemişti. Bakanlığın yanıtından anlıyoruz ki MİT bir araştırma yapmamış. Sınavda adı kopya skandalına karışanların sayısının 350 kişi olduğu iddia ediliyor. Eğer MİT araştırsaydı, bu kişilerin kim olduğunu, soruların nasıl çalındığını, örgütlü bir durum olup olmadığını belirleyebilirdi. Ama MİT devre dışı bırakıldı. Bu olay da Deniz Feneri benzeri bir süreç izleyecek. Yani önce ‘Çok ilgiliyiz, çok hassasız’ tavrı, sonra gözlerden kaçırarak unutturacaklar. KPSS skandalının ucunun iktidara uzanacağını söylemek kahinlik sayılmaz. Başbakan sözlü olarak MİT’e talimat verdiği gibi, yine sözlü olarak talimatını geri almıştır. Kanımca tek neden işin ucunun AKP’ye uzanmasıdır.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Eğer ilimlilik bir suçsa, ilgisizlik bir cinayettir.”
Jack Kerouac

Atatürk aydınlanmayı ne için getirdi

ÇOCUK anadan doğar. Çocuğu ana büyütür.
Sonuç: Çocuk genetiği, karakteri, öğrendikleri bakımından %67’nin üzerinde anne yanlısıdır.
Bu arada bilgi tazelemekte ve eklemekte daima yarar vardır.
1. Padişah Osman Türk, 2. padişah Orhan kısmen Türk. Orhan’ın oğlu Rum Halofira’dan doğma. 1. Murat biraz Türk’tür. Sonraki 33 padişahın tümünün de annesi Türk değil.
Son padişah Vahdettin’in Türklükle ilişkisi olabilir mi? Varsa ne oranda? Osmanlı, imparatorluktu. Türkçü/ırkçı olamazdı. Vahdettin de dahil hiçbiri ırkçı olmadılar.
Kanuni’ye kadar da asla İslamcı değillerdi. Sadece Müslümanlardı. Kanuni’nin son dönemlerinde Şeyhülislam öne çıkınca Osmanlı da duraklamaya, sonra da çökmeye başladı.
Bilimden, teknolojiden uzak kalma nedenleri de dincilerdi.
Atatürk onun için aydınlanmayı ve laikliği getirdi.
Şimdi, 21. yüzyılda, tarihin binlerce örneğine karşın nereye gidiyoruz?
Y.D.

Biliyor musunuz

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın, Aydınlık’a yeni yılla birlikte cumhuriyet mitinglerinin yeniden başlayacağını açıkladığını ve “Bu istek Türk milletinin zor şartlar karşısındaki devrimci kişiliğini, korkmadığını, yılmadığını gösteriyor” dediğini...

Haberin Devamı

Hangi enflasyon bu

ENFLASYON düşmüş. Onu külahımıza anlatın.
1 kg patates 1.99 TL (Migros) 03.01.2011
1 kg soğan 1.89 TL (Migros) 03.01.2011
İktidar, hangi enflasyondan bahsediyor.
TÜİK rakamları tırışkadan. Gaz lambasının fitilini enflasyon hesabına katarsan işte o zaman olur...                      
Alişan ÇOLAK

Balet-balerin kadro sınavında haksızlık

“3 Ocak Pazartesi günü Antalya Devlet Balesi’nde kadro sınavı yapıldı. Antalya, Ankara, İzmir’den yevmiyeli çalışan balerin ve baletler sınanmayı beklerken, dans bile ettirilmeden kazanamadıkları açıklandı.
Özellikle Ankara’dan sınava katılan balet ve balerinler temsillerde yükü çeken birçok temsilde sahneye çıkanlar oldukları halde dans ettirilmemeleri sınavın göstermelik, kandırmaca ve belirlenen isimlerin kazanması şeklinde planlandığını ortaya çıkarmakta... Bu anlayış birçok genci mesleklerinden soğutmaya ve uzaklaşmaya itiyor.
Öte yandan yaşları ilerlemiş, fiziki özellikleri kaybolmuş birçok balerin va balet hiçbir oyunda rol almadan bir ay tek, bir ay çift maaş alarak bankamatik sanatçılığı yaparken, balenin yükünü çeken, bazen günde 7-8 saat çalışan yevmiyeliler ayda 1300-1500 TL ile yaşamak zorundalar. Bale sezonu sona erince de parasız iki ay geçiriyorlar. Kısacası çağdaş bir sanat dalında işkence görüyorlar.
Çocuklarımızın geleceğini düşünerek ismimi yazmamanızı diliyorum.”

Haberin Devamı

Polise askerlik muafiyeti adalete sığmaz!

HÜKÜMETİMİZ polislere askerlik müjdesini verdi, hayırlı olsun. Polisin de mesleği gereği bir nevi askerlik yaptığı belirtiliyor. Peki Caddebostan sahilde araç çevirme yapan trafik polisi de bir nevi asker mi? Ya masa başında telefon dinlemesi yapanlar, ahlak masası, havaalanında görevli polisler, karakollarda bilgisayar başında ifade alanlar, pasaport düzenleyenler! Ben askerliğimi Başkale Hudut Taburu’nda yaptım, Caddebostan sahilde ginger’larla gezen polisler 3 hafta askerlik yapacak. Anayasa’nın eşitlik ilkesine uyuyor mu? Yasayı bırakın vicdana uyuyor mu? Bizler evimizde uyurken, gece dışarıda gezerken sınırlarımızda askerler vatan borcu gereği gece 2’de kalkıp, kamuflajını giyip, boyu kadar karın ve zifiri karanlığın içinde dağlarda nöbet tutarken, bir meslek grubu olan polisi bu görevden muaf tutmak adalet anlayışına sığar mı? O zaman polis de muaf tutulduğu askerlik süresi boyunca Güneydoğu sınır ilçelerinde mesleğini icra etsin.                       
Dr. Başar ERGÜN

Haberin Devamı

Allah Türkiye’ye güç versin

“KOMŞULARLA sıfır sorun’ denilen, dünya tarihinde örneği olmayan saçmalığın geldiği yer burası! Komşularla sorun kalkacak, vizeler tarihe karışacak derken, Yunanistan sınıra duvar örüyor. Biz NATO’dan müttefikimiz Yunanistan’ı korumak için topraklarımıza füze rampaları ve radarlar koyuyoruz, onlar da duvar örüyor. Yetmiyor, sıfır sorun diyerek güneyimizdeki komşu ülke KKTC’yi izole edecek Güney Kıbrıs’a limanlar açılıyor hem de 36 müzakere dosyasından birini bitirmeden. Anlaşılan KKTC komşularla sıfır sorun kapsamına henüz giremedi.
‘Sıfır Sorun’ derken Güney’de de dağdaki militanlarca Kuzey Irak’ta geçiş noktalarının gizli olmayıp artık yerel hükümetçe onaylanmış çalışmalarını gördüm internetten.
Allah size güç kudret versin diyorum. Çünkü bu kadar tezatın olduğu ama sizlerin uyarılarına rağmen insanların hâlâ ayılamadığı bir ülke inanın dünyada kalmadı.           Doç. Dr. Esat KORCAN
MICHIGAN

Yazarın Tüm Yazıları