KPSS kaçta bitecek? KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

KPSS kaçta bitecek KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 14:33

KPSS sabah oturumları tamamlandı. Yaklaşık iki saatlik bir ara veren adaylar, saat 14.00’te eğitim bilimleri oturumuna girdi. Peki, KPSS oturumları kaçta bitmiş olacak? KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç dakika sürecek? İşte, güncel bilgiler

Haberin Devamı

KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi oturumları bugün saat 10.00 itibariyle başladı. Üniversiteden mezun olmuş milyonlarca öğretmen adayının girdiği KPSS’nin ilk oturumlarında genel yetenek ve genel kültür soruları soruldu. 120 sorudan oluşan sınav 130 dakika sürdü. İlk oturumları geride bırakan adaylar, öğleden sonra eğitim bilimleri sınavına girecek. Peki, KPSS eğitim bilimleri sınavı kaç dakika sürecek?

Eğitim bilimleri sorularından oluşan öğleden sonra oturumu 14.30 başlayacak ancak 14:15’ten sonra sınav yerlerin giriş yapılamayacak. Eğitim bilimleri oturumu 80 soru olacak ve 100 dakika sürecek.

15 DAKİKA KURALINA UYMAYANLAR ALINMADI

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için adaylar sabah saatlerinden itibaren okullara akın etti. Saat 09.05'i gösterdiğinde adaylar polis kontrolünden geçerek salonlara alınmaya başlandı. Polisler detektörlerle adayları aradı. Erkek adaylar iki polisin aramasından sonra salonlara girebildi. Bütün uyarılara rağmen adayların yine bozuk para ve salona alınmayacak maddelerle sınava geldiği görüldü. Bu yıl ilk kez uygulanan ve çok tartışılan saat 09.45'ten sonra gelen adayların sınava alınmaması bu sınavda da uygulandı. Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava giren bir aday, geç kaldığını zannederek okula koşarak geldi. Saat 09.43'te gelen aday, son iki dakika kala sınava alındı. Görevliler, kapıların kapanmasına iki dakika kaldığını söyleyerek adayı sakinleştirdi. Görevliler kapıyı kapattıktan 3 dakika sonra bir bayan aday koşarak okula geldi. Polisler, adayın arkasından koşarak kapıların kapandığını, 09.45 uygulaması olduğunu, bu nedenle sınava alamayacaklarını söyledi. Bu sırada bir erkek aday da koşarak okula geldi. Görevliler erkek adaya da sınava girme süresinin bittiğini söyledi. Sınava girebilmek için görevlilere yalvaran iki aday, içeri alınmayınca okuldan ayrıldı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!