DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DHBT soruları ve cevapları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak DHBT soruları ve cevapları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:21

DHBT sınav sonuçları adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 04 Aralık Pazar günü tamamlandı. DHBT sınav sonuçları, sorular ve cevapların incelenmesinin hemen ardından aranan detaylar arasında yer aldı.Peki DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorular ve cevaplara nereden ulaşılabilecek? İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS DHBT soru ve cevapları ÖSYM İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sınav sonrası birçok aday tarafından ziyaret edilen DHBT soruları ve cevapları kitapçığı, adaylar tarafından incelendi. Peki KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ÖSYM tarafından yapılan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı tamamlandı. Sınavın ardından işaretledikleri sorularla ilgili tereddüte düşen öğrenciler, DHBT sınav soruları ve cevapları için arayışa başladı. Adayların merakla beklediği DHBT sınav soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından yüzde 10'luk soru içeriği ile erişime açıldı. Peki DHBT sınav sonuçları ne zaman yayımlanacak? İşte adayların merak ettiği konu hakkında baız detaylar

DHBT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DHBT sınavının da tamamlanmasının ardından bu yıl yapılması planlanan tüm KPSS sınavları tamamlanmış oldu. Tercih kılavuzunun tüm KPSS sınavlarının tamamlanmasının ardından yayımlanacağı düşünülürse, DHBT sınav sonuçlarının bir an evvel açıklanacağı ve bununla birlikte tercih kılavuzunun geciktirilmeden yayımlanacağı söylenebilir. 

Haberin Devamı

PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Bu sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacak. Adayların KPSS puanları bu kılavuzda yer alan “Değerlendirme” maddesinde belirtildiği şekilde hesaplanacak.

Bu sınava katılacak adaylar için öğrenim düzeylerine göre hesaplanacak olan KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları, KPSS sonuç bilgileri içinde yer almayacak, DHBT sonuç bilgileri içinde yer alacak.

Sınav sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. Puanlar 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.

Puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır. DHBT’nin yapıldığı yıl ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ile ilgili öğrenim düzeyindeki bu sınava ait testte en az bir işareti olmayan adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanı hesaplanmayacak.

Haberin Devamı

DHBT SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

 

KPSS sınav soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yüzde 10'una erişilebilecek şekilde yayımlandı. ÖSYM konuyla alakalı duyuruyu şu şekilde yaptı;

"2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarının Yayımlanması

4 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30’da uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 4 Aralık 2016 tarihinde saat 12:05’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.
2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Haberin Devamı

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu 09.30'da başladı. Adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi.     

KPSS 2016, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumuyla tamamlandı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin “http://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında yapılan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) soruları, ÖSYM İnternet sitesi üzerinden yayımlandı. Soruların güvenlik nedeniyle yüzde 10'luk kısmını yayımlayan ÖSYM, DHBT alan testini adayların erişimine açtı

Haberin Devamı

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!