Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun!

Güncelleme Tarihi:

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 10:21

Güzellik uğruna satın alınan kozmetik ürünleri tehlikeli sonuçlara nedenlere olabiliyor. İşte kullandığınız ürünlerde kaçınmanız gereken maddeler...

Haberin Devamı

Güzellik ve bakım alanında son yıllarda yapılan yeni buluşlar ile yeni ürünler piyasaya sürülüyor. Cilt bakımı ve makyaj malzemelerinin kalitesi ise en çok önem verilmesi gereken konulardan biri. Ürünlerin içeriklerini iyi okumak ve cilt sağlığında zarara neden olan maddelerden uzak durmak gerekiyor. İşte kozmetik ürünü alırken dikkat etmeniz gerekenler:

1. Vazelin

Kozmetik ürünlerinin içeriğinde çokça bulunan vazelin cilt üzerinde birikme yaparak hücre yaşlanmasına ve çeşitli sorunlara yol açıyor. Vücudun hormon dengesini bozan vazelin cildi kaplayarak nemlenme özelliğini bozuyor.

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun

2. Dioksin

Şampuan, vücut köpüğü ve bazı sabunlarda bulunan dioksin maddesi, vücutta uzun süre biriktiğinde kanser yapıcı etkisi ile biliniyor. Oksinol veya poli gibi açıklamaları ile ürün içeriğinde belirtilen bu maddeden uzak durun.

Haberin Devamı

3. Sodyum Sülfat

Vücut köpüğü ve şampuanlarda sıkça kullanılan ve zararları kanıtlanmış maddelerden biri de sodyum sülfat. Cildi yıpratan ve petrol kaynaklı bir madde olan sodyum sülfattan uzak durmanız cilt sağlığınız için önemli.

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun

4. Paraben

Koruyucu madde olarak ürünlerin içerisinde yer alan paraben, kanser etkileri olan bir madde. Paraben pek çok ülkede sağlığa zararlı etkiler gösterdiği için yasaklandı.

5. Silikon

Hemen hemen tüm kozmetik amaçlı üründe yer alan silikon cilt gözeneklerinin tıkanmasına ve cildin hava almasının engellenmesine neden olur. Silikon içerikli ürünleri kullanmamaya özen gösterin.

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun

6. Cetyl Alkol

Yumuşatma ve nemlendirme etkileri ile bilinen cetyl alkol maddesi kozmetik ürünlerinde sıkça tercih ediliyor. Nemlendiricilerde, maskara, cilt bakım ürünleri ve dudak nemlendiricilerinde karşımıza çıkan bu ürün gözenekleri tıkayarak zararlı madde birikimini artırıyor.

7. Triclosan

Haberin Devamı

Şampuanlar, deodorantlar, diş macunları ve parfümlerde yer alan triclosan, cilt yüzeyinin kurumasına ve cildin nefes almasının engellenmesine neden oluyor. Triclosan maddesinin uzun kullanımlarda kansere neden olan etkilerinin de bulunduğu bazı araştırmalarla kanıtlanmış.

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun

8. Talk Pudrası

Kozmetik ürünlerinin çağında ve bebek pudralarında bulunan bu madde kansere neden olduğu için uzak durulması gereken maddeleri arasında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!