Kozbeyli'de sonbahar keyfi bir başka

Güncelleme Tarihi:

Kozbeylide sonbahar keyfi bir başka
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 08:47

Kozbeyli'de sonbahar keyfi bir başka

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesi'ne bağlı Kozbeyli Köyü havaların serinlemesiyle birlikte İzmir'lilerin akınına uğradı. Sonbaharın tadını çıkarmak, hafta sonu kahvaltısını tarihi taş mekanlar ve tarlalar arasında oluşturulan kahvaltı bahçelerinde yapmak ve dönüşte haftalık sebze meyvesini almak isteyenler Kozbeyli'de izdiham yarattı.

700 yıllık geçmişe sahip Kozbeyli, 500 yıllık camisi, Çandarlı Körfezi'ni tepeden gören tarihi taş evleri, sokak çeşmelerinden akan tatlı suyu ve meşhur dibek kahvesi ile hafta sonları kaçılarak bol temiz hava ve huzur alınacak yerler arasında geliyor. Köy gördüğü ilgiyle bünyesine; 1935 yılından beri otantik mekanında aynı taş dibeği kullanarak dövdüğü, elekten geçirdikten sonra pişirip, lokumu, zeytin kolonyası ve suyuyla servis ettiği kahvesiyle ünlü Şakirin Yeri'ne (üçüncü kuşak işletmecisi Şakir Yalabaç), son yıllarda Kozbeyli Sofrası, Kozbeyli Konağı, Köylüm, Bizim Bahçe gibi kahvaltı ve yemek mekanlarını, Kozbeyli Butik Otel gibi taş binada konaklama keyfi veren otelleri de kattı. Doğal ve tarihi görünümü bozmadan yaratılmaya çalışılan bu mekanlar ziyaretçi sayısını katlayarak arttırdı.

Geçen 24-25 Eylül tanihlerinde köy meydanı ve çevresi olağanüstü bir doluluk yaşadı. İzmir'den gelen gezi, motosiklet ve bisiklet gruplarının yanı sıra toplu taşıma ve özel araçlarıyla gelenlerle köy en kalabalık günlerini yaşadı. Otopark yeri bulmada zorluklar yaşandı. Konuklarını bu kalabalığa rağmen memnun etmeye çalışan esnaflar, köylü gençlerden destek alarak hizmeti aksatmamaya çalıştı. Ziyaretçiler kahvaltı, yemek ve kahve keyfinden sonra dönüşte köy meydanının hemen bitişiğinde kurulan pazara uğrayıp, taze sebze, meyve ve şarküteri ürünlerinden alarak haftalık alışverişlerini de yaptı. Geçen haftanın yorgunluğunu Kozbeyli'nin yeşil doğasına bırakan konuklar, yeni haftaya burada topladıkları enerjiyle başlamak üzere köyden ayrıldı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!