Kozan'ın çalışkan kadınları

Güncelleme Tarihi:

Kozanın çalışkan kadınları
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 12:04

Kozan'ın çalışkan kadınları

Haberin Devamı

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde Avrupa Birliği desteğiyle kurulan ve açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan Hayat Boyu Eğitim Merkezi'ne kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye tarafından inşa edilen binada, Kozan Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve KOSGEB il müdürlüklerinin desteği ile çeşitli branşlarda açılan kurslara 25 - 64 yaş arası 425 kadının katılması planlandı. Şimdiye kadar 75 kadına eğitim verildi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Hayat Boyu Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kursiyer kadınlarla sohbet eden Başkan Öztürk "Merkezimizde açılan kurslara kadınlarımızdan çok büyük ilgi var. Kendi imkanlarımızla inşa ettiğimiz binamızda, Avrupa Birliği'nden aldığımız destekle açtığımız kurslar, inanıyoruz ki bir çok yeni işyerinin açılmasına ön ayak olacak" dedi. Başkan Öztürk, merkezde kadın istihdamını artırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin donanımlı bir ekip tarafından verildiğini kaydetti.

Türkeli Mahallesi Gonca Sokak'taki merkezde kuaförlük, gümüş işleme - takı atölyesi ve temel bilgisayar kursları veriliyor. İngilizce ve dekoratif ahşap süsleme kurslarının da açılması için hazırlık yapılıyor.

KOZAN,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!