Kozan’da doğal gaz için önemli bir eşik daha aşıldı

Güncelleme Tarihi:

Kozan’da doğal gaz için önemli bir eşik daha aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 12:49

Kozan’da doğal gaz için önemli bir eşik daha aşıldı

Haberin Devamı

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN(Adana), (DHA)- ADANA'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı Musa Öztürk ve AKSA Gaz A.Ş. Bölge Müdürlüğü Yatırım Şefi Şehmuz Evren’in yaptığı toplantı sonrasında ilçeye kurulacak doğal gaz istasyonlarının ve depolama alanının yerleri belirlendi.
Başkan Musa Öztürk, Kozan Belediyesi’nin 2016’dan bu yana ilçeye doğal gazın getirilmesi konusunda önemli adımlar attığını dile getirdi. Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin kanayan yaralarına çözüm üretmeye gayret ettik. Kamuoyunun da yakından bildiği üzere 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından iptal edilen imar planlarımızı yeniden yaptık. Şimdiye kadar hiçbir yönetimin cesaret edemediği alt yapıya el atarak ilçemize yağmur suyu drenaj hattını kazandırdık ve ilçemizdeki yağmur suyu baskınlarının önüne geçtik. Şimdi de Allah kısmet ederse ilçemize doğal gaz hattının döşenmesi için iki yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonucunu almaya başladık. AKSA Gaz A.Ş. ile yakından yürüttüğümüz görüşmelerin ardından 2018 yılı içerisinde doğal gaz hattının döşenmeye başlanacağı müjdesini vatandaşlarımıza daha önce vermiştik. Bu gün de yine AKSA Gaz’ın temsilcileri ile gün boyu yürüttüğümüz çalışmaların ardından ilçemize kurulacak olan doğal gaz istasyonlarının ve depolama alanının yerini belirledik.”
Doğal ğaz için ilk kazma şubat veya martta vurulacak
AKSA Gaz A.Ş. ile yapılan görüşmelerin ardından çalışma takviminin de belirlendiğini belirten Başkan Öztürk, "Buradan vatandaşlarımıza bir müjde daha vermek istiyorum. Yaptığımız görüşmeler neticesinde doğal gaz hattının döşenmesi için ilk kazma mevsim şartları el verirse şubat veya mart ayında vurulacak. Çalışmaların ilk etabında ilçe merkezimize hat döşenecek, sonrasında ana hat çekilecek. Gün boyu süren çalışmalarımızın sonucunda istasyon kurulacak 5 nokta belirlenirken depolama alanı için de yer belirlendi. Hepimiz proje çalışmalarının tamamlanarak ilk kazmanın vurulacağı anı heyecanla bekliyoruz. Yakından takip ettiğimiz doğal gaz çalışmalarının Kozanımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!