Kozan projelerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kozan projelerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 12:09

İZMİR Barosu seçimlerinde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun başkan adaylarından olan Avukat Mehmet Kozan, en büyük projelerinin Baro'yu eski gücüne kavuşturmak olacağını söyledi.

Haberin Devamı


Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak güçlü projelerle yönetime talip olduklarını söyleyen Kozan, mevcut yönetimin İzmir Barosu'nu "öncü" yapısından çıkardığını öne sürdü. Kozan, "Öncelikle İzmir Barosu'nun bağımsızlığını, öncü baro oluşunu, avukat için hizmet ürettiğini tüm meslektaşlarımıza yeniden hissettireceğiz. Hiçbir dış etkenin müdahalesine izin vermeyeceğiz. İzmir Barosu, İzmir'den yönetilecek. İzmir Barosu şeffaf bir şekilde yönetilecek. Yönetim kurulu kararları her hafta, mali durum ise aylık olarak meslektaşlarımızın bilgisine sunulacak" diye konuştu. Yönetim kurulunun tüm kararlarını danışma kurullarında istişare ederek alacaklarını ifade eden Kozan, "İİzmir Barosu'nu siyaset üstü yöneteceğiz. Biz yapsak yapsak hukuk siyaseti yaparız. Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyeceğiz. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz" diye konuştu.

Haberin Devamı


PROJELER
İzmir Barosu'nun bütün imkanlarının avukatların hizmetine tahsis edileceğini sözlerine ekleyen Avukat Mehmet Kozan hazırladıkları 38 projeden bazılarını şöyle açıkladı:
"Avukatların sorunlarıyla ilgilenmek üzere 24 saat çalışacak birim oluşturulacak.
Sağlık hizmeti kapsamını genişletecek. İzmir Barosu Cinsiyet Ayrımcılığının Giderilmesi Merkezi kurulacak. Baro araçlarının tamamı avukatların ilgili olarak her konuda kendilerine tahsis edilecek. Duruşmaların sıraları tüm avukatların cep telefonlarına anlık mesaj olarak gönderen sistem kurulacak. Çocuk bakım evi kurulacak. Tüm avukatların yararlanabileceği avukat evi kurulacak. Baronun iktisadi işletmesi faal hale getirilecek. Ücretsiz internet sağlanacak. Üniversitelerle başta hukuk olmak üzere her konuda işbirliği yapılacak.
Cübbe sorunu çözülecek. Mahkeme kalemlerinde cübbe dağıtılacak. İzinli ya da raporlu olan hakimlerin durumu duruşmalardan bir gün önce avukatlara bildirilecek. İlçe adliyelerinde arızalı bozuk bilgisayar bırakılmayacak, teknolojik altyapı güçlendirilecek. Baro uluslararası niteliğe kavuşturulacak. Ücretsiz meslek içi eğitim sağlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!