Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ek binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ek binası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 18:10

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ek binası açıldı

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- KAMU Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bulunan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine ek 50 yatak ve yenilenen tedavi ünitelerinin açılışı yapıldı.
Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Nevşehir Vali  yardımcısı  Ahmet Soley, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe, Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven,Ak Parti İl  başkanı M.Ali Tanrıver ile davetliler katıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe, yeni ek yatakla birlikte hastanenin 170 yatak kapasitesiyle hizmet verir hale geldiğini ve bu durumun 9 ay süreye kadar veriler randevuların daha kısa sürede gerçekleştirilmesine de zemin hazırlayacağını söyledi. Çömçe, “1958 Yılında Kozaklı ilçesine kazandırılan bina 2006 yılında Sağlık bakanının atıl kalan binanın yeniden hizmet vermesini istemesi talimatının ardından onarılmış. 2009 Yılından itibaren ise Nevşehir Devlet Hastanemizin ek binası olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermeye başlamış. 40 yıllık bir bina ve bu nedenle bazı eksikliklerimiz vardı. 9 aylık randevu süresine sahipti. Hastanemizin kapasitesinin artırılması için çalışmalarda bulunduk. Sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin Ankara’da bizzat bu işi takip etmeleriyle birlikte çalışmamızda sona geldik. 120 yatak kapasitesinin üzerine iki ayrı bölümde 19’ar odadan 38 oda kazandırmış olduk. Yakın zamanda peyzaj düzenlemelerini de hastanemizin çevresini de daha güzel bir hale getireceğiz" dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kendisinin bizzat gazetecilik yaptığı dönemde güvercin yuvası hastane olarak haberlerini yaptığı hastanenin son derece modern bir hastane gelmesinin büyük bir mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.
Ünver, “Ben burayı gazetecilik yıllarından hatırlıyorum. Buranın haberini 40-50 defa yaptım. Güvercin barınağı olarak haberini yapmıştım. Şu hale getirenlerden Allah razı olsun. Hakikaten içerisinde güvercinler uçuşuyordu. Kozaklı dünyanın çok önemli yerleşim merkezlerinden biri. Kaplıca değerine sahip. Dünyada bu tesisin bir ikincisi yapılacaksa en uygun yer burası. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 2004 yılında ilk kez gelip gördüğü ve dönemin sağlık bakanının da burayı gelip görmesi için büyük uğraşlar verdikleri Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinin bu hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, “Partimiz kurulduğu günden bu yana içerisinde bulunuyorum. Bakın burasının eskisi eski Türkiye, şu hali yeni Türkiye. Cumhurbaşkanımıza ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum. 2004 yılında buraya geldiğimde Kozaklı ile Topaklı arasındaki yolun genişletilmesi ve ardından eski hastanenin hizmete açılmasını istemişlerdi. Bu hastaneye el feneriyle o dönemin bakanımızı sokmuştum. Bize ölü yatırım demişlerdi. Uzun süreli randevu süreleri de inşallah ek yatak hizmeti ile sona erecek. Kozaklıyı sadece termal turizm merkezi olarak görmek haksızlık olur. Kapadokya turizmini ile sağlık turizmini buluşturmak bizim hedefimiz olmalı. Burasının niteliğini yükseltmemiz lazım” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!