Kozak yargı zaferini iftarda kutlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kozak yargı zaferini iftarda kutlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 16:31

Kozak yargı zaferini iftarda kutlayacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde Kozak yaylasındaki köylüler, yargının Ovacık ve Gelintepe'de maden işletmeciliği kurulması için iptal kararı vermesini, 16 Haziran Cuma günü Yukarıbey Cumhuriyet Meydan'ında iftar sofrası kurarak kutlayacak.

Bergama Ovacık ve Gelintepe'de 2009 yılında maden işletmeciliği için verilen ÇED olumlu kararına yargı 'dur' dedi. Karar Kozak köylüleri arasında sevinç yarattı. İzmir 3. İdare Mahkemesi, Gelintepe Altın Madeni Açık Ocak İşletmeciliği projesine ilişkin verilen 18.09.2009 tarihli ÇED olumlu kararına karşı Bergama Belediyesi ve sivil toplum örgütlerince açılan davada iptal kararı verildi. Gerekçe olarak ÇED dosyasındaki eksiklikler ve bu eksikliklere atıf yapan bilirkişi raporları gösterildi. Mahkemece karara dayanak sunulan bilirkişi raporlarında Kozak yöresinin biyolojik özelliği, Ege Bölgesi'ndeki nadir doğa alanlarından biri olması, flora ve fauna çeşitliliği, fıstık çamı popülasyonu vurgulandı. Ayrıca yine İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından farklı bir dosyada verilen bir kararla Ovacık altın madenine ilişkin verilen 18.02.2009 tarihli ÇED olumlu kararı da iptal edildi. Kararda atıf yapılan bilirkişi raporlarına bölgedeki deprem riskini ve böyle bir risk karşısında yaşanabilecek toprak ve su kirliliğine dikkat çekildi.

Kararı sevinçle karşılayan Kozak Yukarıbey köylüleri 16 Haziran Cuma günü Yukarıbey Cumhuriyet Meydan'ında doğa için 'iftar sofrası' kuracak. Bergamalılar Karagöz-Hacivat ve tiyatro gösterileri eşliğinde iftarını açacak.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!