Koza İpek'e Kayyum talebi yazısında 'Şirinler Köyü' ayrıntısı

Güncelleme Tarihi:

Koza İpeke Kayyum talebi yazısında Şirinler Köyü ayrıntısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:20

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Koza İpek Holding’e kayyum atama talebi yazısının bilirkişi sonuç bölümünde, şirket kurumlarının aynı adreste olduğu farklı adreste olanların ise Ankara Yenimahalle merkezindeki 'Şirinler Köyü adresinde' toplandıkları ifade ediliyor. Koza-İpek Holding'in Ankara'daki merkezi Ankara Yenimahalle'de bulunuyor.

Haberin Devamı

AA’nın haberine göre savcılığın Koza İpek'e kayyum atanması talebi yazısında Koza-İpek Grubu’ndaki parasal hareketlerin kapalılığına vurgu yaparak şirketin Şirinler Köyü sistemini kullandığı iddia ediliyor. Şirkete ilişkin iddialar “Çok yoğun ve fazla sayıda Smurfs Village, yani Şirinler Köyü parasal hareketliliğinin olduğu, mali iz takibini ortadan kaldıracak şekilde iç içe geçmiş kurumsal belge hareketliliğinin olduğu ve muhasebe sistemine aşırı derecede yüklenilerek sistemin yorulduğu” ifadesiyle savcılık yazısında yer alıyor.

‘ŞİRİNLER KÖYÜ ADRESİ’

Başsavcılığın talep yazısında bulunan bilirkişi heyetince düzenlenen raporun sonuç bölümünde, kayyum talebine konu şirketlerle ilgili olarak, "bilinçli olarak tesis edilen kurumlardan oluşturulduğu, bu kurumların birbirleriyle ilişkili oldukları, kurum ortaklık yapılarında yer alan kişilerin neredeyse tüm şirketlere hakim derecede aynı kişiden oluştuğu, kurumların aynı adreste oldukları, farklı adreslerdekilerin ise Ankara Yenimahalle merkezindeki Smurfs Village, yani Şirinler Köyü adresinde toplandıkları" ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Koza İpeke Kayyum talebi yazısında Şirinler Köyü ayrıntısı

KARIŞTIRILDI MI?

Ankara Yenimahalle’de de halk arasında Şirinler Parkı olarak bilinen bir park bulunuyor. Savcılık yazısında bu adres ile Koza Holding’in merkez binasının adının karıştırılmış olabileceği iddia ediliyor. Şirketlerin kapalı parasal hareketler ile belli kişilerin elinde nakit akışı bulundurmasına Şirinler Köyü taktiği deniyor. 

‘HİMMETDEDE MADENİ HİMMET DİYE HABER OLDU’

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek bugün yaptığı bir açıklamada, “Himmet parası bulduk diye bir başlık atmışlar. Himmetdede madeni ile ilgili evrakları himmet diye haber yaptılar. Bu kafayı kayyum diye şirketime atamışlar maalesef” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!