Koyunbaba Barajı yılda 7 milyon liralık katkı verecek

Güncelleme Tarihi:

Koyunbaba Barajı yılda 7 milyon liralık katkı verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 10:09

Çankırı'da 2019'da tamamlanması planlanan Koyunbaba Barajı Sulama Projesinin 103 bin dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayarak ülke ekonomisine yılda yaklaşık 7 milyon liralık katkı vereceği belirtildi.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Çankırı'da yapımına başlanan ve 103 bin dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Koyunbaba Barajı Sulamasının tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 7 milyon liralık katkı verileceğini bildirdi.

Dündar, yaptığı yazılı açıklamada, Koyunbaba Barajı Sulama Projesi inşaatının 2019 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

Çankırı'nın topraklarını bereketlendirecek projeyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldığını, ilgili teknik personel ile yüklenici firma temsilcilerinin katılımlarıyla yapılan toplantıda çalışmaların ele alındığını ve gerekli talimatların verildiğini vurgulayan Dündar, Çankırı ve Ankara için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini aktardı.

Haberin Devamı

"Kurumumuz tarafından inşa edilen ve hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile mümbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz." ifadesini kullanan Dündar, "Koyunbaba Barajı Sulamasının tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 7 milyon liralık katkı verilecek. Ayrıca 5 bin 400 kişiye de doğrudan istihdam imkanı sağlanacak, bu kapsamda çalışmaları hızlandırmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Dündar, projenin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!