Köylüye 33 milyon lira destek

Güncelleme Tarihi:

Köylüye 33 milyon lira destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 11:57

Köylüye 33 milyon lira destek

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar'daki orman köylerinde yaşayanlara 2003 yılından bu yana yaklaşık 33 milyon 800 bin TL kredi desteği verildiği açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Afyonkarahisar'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana yaklaşık 33 milyon 800 bin TL kredi desteği verildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın verilerine göre, bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeler hayata geçirilirken, Afyonkarahisar'da da süt sığırcılığı, gülcülük, süt koyunculuğu, lavanta yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık, manda yetiştiriciliği, güneş enerjisi ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine kredi desteği sağlandı. 2003 yılından bu yana toplamda 2 bin 802 aileye destek veren bakanlık, 2017 yılı için de 140 aileye 2 milyon 900 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşa ilave istihdam alanları oluşturduklarını kaydetti. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!