Köylüleri sevindiren proje

Güncelleme Tarihi:

Köylüleri sevindiren proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 17:24

Köylüleri sevindiren proje

Haberin Devamı

Ramazan ÇERLİK/HATAY, (DHA)-ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından '5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesi' köylülerin yüzünü güldürdü.
Proje kapsamında Belen'in Bakras Mahallesi'nde 75 köylüye üzerinde 153 zeytin ağacı bulunan 4'er dönüm arazinin sertifikası verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı “5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesi” kapsamında Belen İlçesi Bakras Mahallesinde 75 aileye üzerinde 153 zeytin ağacı dikili 4’er dekar arazi sertifikası dağıtımı yapıldı. Orman ve Su işleri Bakanlığı’nca kutlanan 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Orköy sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun telekonferans yöntemi ile katıldığı program Belen ilçesi Ötençay Mahallesinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orman varlığımızı 223 milyon dekara çıkarmış olmamız gerçekten iftihar vericidir. Kıyametin kopacağını bilsek dahi elimizdeki fidanı dikmeyi tavsiye eden bir Peygamberin ümmeti olarak bu tablo karşısında gurur duymamak mümkün değildir. Dünyada orman varlığını artıran az sayıdaki ülke arasında bizler de yerimizi aldık. Ecdadımız, kamu binalarına, okullara, saraylara, köşklere, velhasıl güzelleştirmek istediği her yere, taşla, tuğlayla, ahşapla birlikte yeşili yerleştirmeyi ihmal etmemiştir. Projelerimizin çevresini de ferah bir görüntüye kavuşturmak için özel gayret sarf ettik. Sadece bu tür özel projeleri değil, üniversitelerimizin kampüslerine kadar uygun olan her yerde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından telekonferans ile Hatay Valisi Erdal Ata, 75 aileye üzerinde 153 zeytin ağacı bulunan 4 dekarlık arazilerin sertifikalarını verdi. Programa Hatay Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!