Köylü kadınların tiyatro aşkı

Güncelleme Tarihi:

Köylü kadınların tiyatro aşkı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 11:23

Köylü kadınların tiyatro aşkı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Menteşe ilçesi kırsal Yaraş Mahallesi'nin, gündüzleri tarlada çalışan kadınları, kurdukları tiyatro topluluğu ile akşamları kahvehanede prova yapıyor.
Menteşe'nin kırsal mahallesi Yaraş'ta yaşayan tiyatro gönüllüsü kadınlar, 1960'lı yıllarda geçen bir köy düğünün canlandırıldığı oyun için hazırlıklara başladı. Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteklediği, Yaraş Mahallesi sakinlerinin oynadığı oyunun provalarını izleyen CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gündüz tarlada çalışan kadınlara destek sözü verdi. Kadınların istedikten sonra her şeyi başarabileceklerinin altını çizen Başkan Gümüş, "Çok önemli bir işe imza atıyorsunuz. Kurduğunuz tiyatro topluluğu kadınların neleri başarabileceğini göstermek adına çok önemli. Bu anlamda sizleri yürekten kutluyor, eşlerinizi de size vermiş olduğu destekten dolayı tebrik ediyorum. Her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da bilmenizi isterim" dedi. Tiyatro topluluğunun tamamını mahalle halkının oluşturduğunu belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Karadağ Dural, "Oyunumuzun provalarına 2 ay önce başladık. Buradaki amaç kırsalda yaşayan kadınların istedikten sonra neler yapabileceğini göstermek. Uzun zamandır çalıştığımız bu projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz " diye konuştu.
Tiyatro eğitmeni Ayhan İçöz ile Aslı Öztürk'ün oyuncu koçluğu yaptığı oyunda 1960'lı yıllarda geçen bir köy düğünü canlandırılıyor. Çocuk oyuncuların da rol aldığı oyun haziran ayında Menteşe'de sahnelenecek. Oyunun daha sonra kırsal mahallelerde de sahnelenmesi hedefleniyor.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!