Köylerarası Futbol Turnuvası tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Köylerarası Futbol Turnuvası tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 16:20

Köylerarası Futbol Turnuvası tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN’de Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Köylerarası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Ayvagediği takımı oldu.
Ayvagediği Mahallesi futbol sahasında gerçekleştirilen final müsabakası öncesinde 3’lük ve şöhretler karması maçları oynandı. Üçüncülük maçını, Burhan Spor’u 5-1 mağlup eden Homurlu Spor kazanırken, turnuva Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da yer aldığı Şöhretler Karması maçı ile devam etti. Başkan Tuna’nın yer aldığı kırmızı takım, yeşil takımı 7-3 yendi.
Oldukça çekişmeli geçen şöhretler karşılaşmasının ardından Çavuşlu ve Ayvagediği takımları arasındaki final müsabakası yapıldı. Final müsabakası öncesinde konuşan Başkan Tuna, turnuvada hedeflerinin fair play çerçevesinde müsabakaların oynanması olduğunu belirterek, bu güne kadar centilmence mücadele veren tüm takımlara teşekkür etti.
Turnuvayı Türkiye’de sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilen ender belediyelerden bir tanesi olduklarını ifade eden Tuna, "İnsanlarımızı bir araya getirmenin iki yolu vardır. Biri sportif faaliyetler ve diğeri de sosyal etkinliklerdir. Bu turnuvamızda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerimizden bir tanesidir. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlattığımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftasında finalini oynattığımız turnuvamıza 45 köy takımımız iştirak etti. 122 maçın oynandığı ve toplamda 425 golün atıldığı turnuvamız güzel ve centilmence, kolej havasında geçen maçlara sahne oldu. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza teşekkür ediyor, dereceye giren takımlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü de kutlayan Tuna; "Ağustos Ayı Türk Milleti adına zaferler ayıdır. Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.
MERSİN, (DHA)
ME(AP)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!