Köydeki elektrik direği 5 yıldır leyleklerin mekanı

Güncelleme Tarihi:

Köydeki elektrik direği 5 yıldır leyleklerin mekanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 11:15

Köydeki elektrik direği 5 yıldır leyleklerin mekanı

Haberin Devamı

Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Oda Köyü'ndeki yüksek gerilim hattına ait elektrik direği 5 yıldır leyleklerin yuvası haline geldi.
Sandıklı'ya bağlı Oda Köyü'nün elektrik trafosuna bağlı yüksek gerilim hattına ait direk 5 yıldır leyleklerin yuvası oldu. Köy halkı her yıl aynı noktaya gelen leyleklerin yuva yapması için elektrik direğinin yaklaşık 20 metre ilerisine ağaçtan bir direk yaptı. Ancak leylekler elektrik direğine yuva yapmaktan vazgeçmedi. Geçen yıl leylek yuvasında elektrik hattından kaynaklandığı düşünülen yangın çıktı. Sandıklı Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın sonrası yuva yanarak kül oldu. Leylekler ise yangından kısa süre sonra yanan yuvalarını tekrar yaptı. Durum karşısında çaresiz kalan Oda Köyü halkı ise leyleklerin durumunu kabullendi. Elektrik direğinde 3'ü yavru 5 leylek konaklarken, yavrulardan biri öldü. Diğer leylekler yuvada yaşamayı sürdürüyor.
"KORUYUP KOLLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Köy sakinlerinden 60 yaşındaki Mehmet Çevik, "Bu leylekler 5 yıldır bu elektrik direğine yaptıkları yuvada konaklıyor. Geçen yıl bu direkte yangın çıktı. Yangına rağmen leylekler yine yuva yaparak bu direkte kalmaya devam etti. Biz de kabullendik ve elimizden geldiği kadar leylekleri koruyup kollamaya çalışıyoruz" dedi.
"MÜBAREK HAYVANLAR GİTMİYOR"
Yine köy sakinlerinden 60 yaşındaki Mutafa Özkan da "Bu leylekler aklım erdi ereli köyümüze gelir. Elektrik direğine yuva yaptı. Biz yuvalarını değiştirdik. Direkten uzunca bir şey yaptık. Ama mübarek hayvanlar gitmiyor " diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!