Köydeki cinayette 'Referandum tartışması' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Köydeki cinayette Referandum tartışması iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:15

Köydeki cinayette 'Referandum tartışması' iddiası

Haberin Devamı

Bülent TATLI/AKINCILAR (Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Akıncılar İlçesinde önceki gün pompalı tüfekle öldürülen 62 yaşındaki Hüseyin Eser toprağa verilirken, cinayetin şüphelisi 44 yaşındaki Veli Çalışkan tutuklandı.
Olay çarşamba günü akşam saatlerinde ilçeye bağlı Şenbağlar Köyünde meydana geldi. İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan ve yazları köye gelen evli 3 çocuk babası Hüseyin Eser, Şenbağlar Köyü Derneği önünde köyde çobanlık yaptığı belirtilen Veli Çalışkan'ın, pompalı tüfekli saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Jandarma ekiplerince yakalanan Veli Çalışkan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek otopsisi yapılan Hüseyin Eser'in cenazesi, dün köyünde toprağa verildi.
REFERANDUM TARTIŞMASI İDDİASI
Tutuklanan Veli Çalışkan'ın jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerde, dernek önünde aralarında referandum tartışması geçtiğini söylediği öğrenildi. Çalışkan'ın ifadesinde, tartışmanın küfürlüşmeye dönüşmesi üzerine sinirlenerek pompalı tüfekle ateş ettiğini söylediği belirtildi. Hangi partili olduğu bilinmeyen Çalışkan'ın, alkolün de etkisiyle 'Hayır' oyu vereceklere küfür ettiği, Eser'in terbiyeli olması konusunda kendisini uyarması üzerine de ateş açtığı öne sürüldü.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
CHP DOĞRULADI
öte yandan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise kendilerine de bu yönde bir bilgi ulaşmasının ardından konuyu araştırdıklarını belirterek, "Orada bir referandum tartışması yaşanmış. Ölen Hüseyin Eser partilimiz. Zanlı, 'Hayır' oyu vereceklere yönelik küfürlü sözler söyleyince uyarılmış. Alkollü olan kişi de bunun üzerine tüfeğini alıp gelip ateş açmış. Ölen vatandaşımızın yakınları da bu yönde kaymakamlığa bilgi vermişler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!