Köyde 'Zafer Bayramı' için koştular

Güncelleme Tarihi:

Köyde Zafer Bayramı için koştular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 18:50

Köyde 'Zafer Bayramı' için koştular

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Çavuşköy'de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, 'Çavuşköy Zafer Koşusu' yapıldı.

Çavuşköy Ormanı'nda bu yıl 5'ncisi düzenlenen Çavuşköy Zafer Koşusu'nun startını eski futbol hakemlerinde Ülkü Tırpancı verdi. Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinden gelen atletler, Çavuşköy Meydanı'ndan hareket edip, orman ve Çavuşköy göletini geçtikten sonra, 7 ve 14 kilometrelik inişli çıkışlı patikalardan oluşan parkuru yine başlangıç yerinde tamamladı. 7 kilometrelik koyuşu kadınlarda Petek Balaban, erkeklerde Ahmet Tek, kazandı. 14 kilometrelik koşuyu kadınlarda Güneş Baran, erkeklerde Mustafa Kiraz, 50 yaş üstünde
Emrullah Demirel,  60 yaş üstünde Oğuz Kesimli. 70 üstünde ise Remzi Narlı kazandı.

Dereceye giren sporculara kürsü olarak,  saman balyalarının üzerinde kupaları verildi. Köy muhtarı Mehmet Genç, "Ben öncelikle hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak istiyorum. Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu sene sporcularımızın sayısı bakımında daha bir kalabalık oldu. Ayrıca köy halkımız için de değişik bir etkinlik oldu. İmkanlarımız ölçüsünde her sene bu organizasyonu destekleyeceğime söz veriyorum. İnşallah bu koşu gençlerimizin sporu sevmesine vesile olur" dedi.

Yarışmaya sponsor olan TÜMOSAN Kırklareli Bölge Bayii, Agromot Tarım İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Onursal Başkanı A.Münir Bederli, şunları söyledi:

"Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, sporcu arkadaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu sene 5'incisini gerçekleştirdiğimiz Çavuşköy Zafer Koşusu, etkinliğinin, ilk resmi uygulaması bu sene oldu. Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın katkıları ile de önümüzdeki yıl Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Atletizm Temsilciliğince, Atletizm Federasyonunun resmi takvimine alınarak etkinliğimiz daha resmi ve kurumsal bir kimlik kazanacak. Onun için tüm sporcu arkadaşlarımızın ve özellikle Mar Eski ve Lüleburgaz Marla Atletizm Takımı sporcularının katkılarını bekliyoruz. Sanıyorumki Kırklareli'nde ilk defa böyle büyük bir spor organizasyonu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Biz ayrıca ulusal anlamda buradaki sporcu atletlerimiz ile birlikte yurt içinde düzenlenen maraton ve yarı maraton yarışmalara da katılıyoruz. Örneğin bu sene Edirne'de düzenlenen yarı maratona katıldık, yaklaşık 250-300 kişi ile birlikte koştuk ama sakatlandık. Şu bizim düzenlediğimiz güzergaha bakın, Trakya da benim gezdiğim, gördüğüm kadarıyla, hiçbir spor organizasyonunda böyle bir doğa ve parkur yok. Bu güzel orman içinde yer alan göletin ve çevresindeki doğanın tanıtımını yapmak, doğayla bütünleşerek kucak kucağa koşarak, pastoral bir koşu yaratmak ve bunu kalıcı kılmak hayali içinde, ihmal edilmiş, pasifize edilmiş. Babaeski'mizin de adını tekrar canlandırıp, şirin kasabamızı laik olduğu yerlere getirmek en büyük amacımızdır. Bu konuda tabii ki kamu görevlilerinin katkılarını bekliyoruz."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!