Köyde balık ekmek şenliği

Güncelleme Tarihi:

Köyde balık ekmek şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 11:11

Köyde balık ekmek şenliği

Haberin Devamı

MUĞLA İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dalaman Kaymakamlığı, Muğla Kültür Balıkçıları Derneği ve Kılıç Deniz Ürünleri katkılarıyla Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyik Köyü'nde gerçekleşen yarım ekmek balık şenliği, öğrencilere balığı sevdirdi.
Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı dağ köylerinden birisi olan Gürleyik Köyü'ndeki Gürleyik İlk ve Ortaokulu'nda düzenlendi. Balık ekmek dağıtımına geçilmeden önce okuldaki sınıfları ziyaret eden Kaymakam Ali Güldoğan önderliğindeki heyet, burada çocuklara balığın faydalarını anlattı. Balığın ne kadar faydalı bir besin olduğunu öğrenen Muğlalı miniklere hediye olarak, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üzerinde 'Küçük balık tutma, satma, alma', 'Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık' sloganları bulunan şapkalar dağıtıldı.
Bilgilendirme etkinliğinin ardından gerçekleştirilen balık ekmek dağıtımında ise renkli görüntüler yaşandı. Eldivenlerini takarak okul yemekhanesi önüne kurulan ızgaranın başına geçen Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, burada çocuklara elleriyle balık ekmek hazırlayarak ikram etti. Dağıtım sırasında miniklere öğütlerde de bulunan Güldoğan, öğrencilerden fast food olarak adlandırılan gıdalardan uzak durmalarını ve haftada en az iki gün balık tüketmelerini istedi.
BALIKLAR KILIÇ'TAN
Çocukları deniz ürünlerini sevdirerek yeni nesilleri sağlıksız fast food ürünlerinden uzaklaştırıp sağlıklı beslenmeye yöneltme amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilere dağıtılan yüzlerce balık ise Kılıç Deniz Ürünleri tarafından sağlandı. Çocukların sağlıklı gelişimi için balık tüketiminin çok önemli olduğunu belirten Kılıç Deniz Ürünleri yetkilileri, "Ülkemiz adeta bir balık cenneti. Hem denizlerimizde, hem çiftliklerimizde dünyanın besin değeri en yüksek balık cinsleri yaşıyor. Bizler de böyle etkinliklere katkı sağlayarak gençlerimizi sağlıksız besinlerden uzaklaştırmaya ve Türk balıklarını tüketmeye teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tarz etkinliklere her türlü katkıyı vermeye ve yeni nesillere Türk balıklarını sevdirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gören balık ekmek şenliği, Güllük Dalyan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde, Muğlalı vatandaşlar için de düzenlendi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!