Köyceğiz'de plaj hentbolu şenliği

Güncelleme Tarihi:

Köyceğizde plaj hentbolu şenliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 13:59

Köyceğiz'de plaj hentbolu şenliği

Haberin Devamı

Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Türkiye Üniversiteler Yaşar Sevim Köyceğiz Plaj Hentbolu Şampiyonası başladı.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ve Köyceğiz Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleşen organizasyon öncesi yöneticiler, teknik adamlar ve sporcular, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından başlayan kortej yürüyüşü maçların oynanacağı Delta Plajı'nda son buldu. Törene Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Duldar, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Evren Kaplan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, TÜSF Asbaşkanı Atilla Pulur ve TÜSF Hentbol Teknik Kurul Başkanı Serdar Eler de katıldı. 
Belediye Meclis Üyesi Mehmet Nadi Pirci 20 yıldır düzenlenen organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, TÜSF Asbaşkanı Atilla Pulur, "Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Köyceğiz'de gençlerimiz hem spor yapacak, hem eğlenecek, hem de eğitimin bir parçası olarak burada bulunacak" dedi. 1998'de 9 takımla başlayan turnuvayı bu yıl 26 takımla gerçekleştirdiklerine dikkat çeken TÜSF Hentbol Teknik Kurul Başkanı Serdar Eler, organizasyona önümüzdeki yıl uluslararası nitilek kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Katılımcı ekiplere başarı dileyen Kaymakam Gürkan Demirkale ise, şampiyonanın Köyceğiz ve bölgenin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Kura çekiminin ardından, Üniversiteler Karması ile Köyceğiz Belediyesi Hentbol Takımı bir gösteri maçı yaptı. 26 takım ve 350 sporcunun mücadele edeceği turnuva 8 Temmuz'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!