Köyceğiz’de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Köyceğiz’de Gerçeği Aratmayan Tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 16:07

KÖYCEĞİZ'DE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta hazırlanan senaryolar gerçeğini aratmadı.
Köyceğiz Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Jandarma komutanlığı birimleri katıldı. Tatbikatta, 4 112 Ambulansı, 3 UMKE aracı, 2 Jandarma aracı ve 3 itfaiye aracı ile 115 personel görev aldı.
Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; Hastanede çıkan yangın sebebi ile tüm hastanenin total (tüm hastanenin güvenli bölgeye taşınması) tahliyesine karar verildi. Yapılan total tahliye neticesinde hastaneden 4 kırmızı kod, 10 sarı kod ve 50 yeşil kod ile hasta tahliyesi gerçekleştirildi.
Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, gerçekleştirdikleri bu tür tatbikatlar ile hastane personelini afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti. Himoğlu; ‘Yaşayacağımız olası afetlere karşı hastanelerimizde yapmayı planladığımız tatbikatlardan bir tanesini de Köyceğiz’de gerçekleştirmiş olduk. Katılan tüm arkadaşlar görevlerini başarı ile gerçekleştirdiler. Çok güzel bir tatbikat oldu. Yurdumuzu biliyorsunuz afetler bölgesi, maalesef bin bir türlü afet her an başımıza gelebiliyor. Daha önce Gölcükte yaşadığımız büyük bir deprem var. O zaman organize olup depreme müdahale etmesi maalesef birkaç günümüzü almıştı. Bu tip felaketlerde en kısa sürede organize olup yaralılara müdahale edebilmek için yaptığımız bir tatbikattı, bütün hastanelerimizde bu tarz hazırlık tatbikatlarımız peyderpey devam edecek’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!