Köy yolları hizmet bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Köy yolları hizmet bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in otomobili köy yolunun bozukluğu nedeniyle arızalanınca Sincan’a bağlı Gökler ve Anayurt köylerinin yolları asfalt gördü. Sincan belediye Başkanı Hasan Altın’ın daveti üzerine Gökler Köyü’ne gitmeye çalışırken yolda kalan Nevin Gökçek’in, hemen kocası Melih Gökçek’i aradığına karşılama komitesini oluşturan köylüler de şahit oldu.

YENİ Belediyeler Yasası ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanarak mahalle olan yüzlerce köy hizmet beklerken, bunlardan Gökler ve Anayurt köylerinin başına talih kuşu kondu.

İki köyün tüm yollarının asfaltlanması ile sonuçlanan ilginç hikaye Ankara Hürriyet’in edindiği bilgilere göre şöyle gelişti:

"Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, yaklaşık bir ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’i, kendi köyü olan Gökler’e davet etti. Yemekli davette bir de köyün ünlü tatlısı ’Höşmerim’ ikramı da yapılacaktı. Ancak Nevin Gökçek’in aracı köy yolunun bozukluğu yüzünden arızalandı. Bayan Gökçek’te, hemen kocası Melih Gökçek’i arayarak, köy yollarının ne kadar kötü olduğunu ve aracının yolda kaldığını anlattı. Bu konuşmaya Nevin Gökçek’i karşılamaya gelen köylülerde şahit oldu.Nevin Gökçek’in bu yakınmasının ardından ise Hasan Altın’ın köyü Gökler ve ve hemen yanındaki Anayurt köyünün başına talih kuşu kondu. Asfaltın ne olduğunu bile bilmeyen köylüler yollarının süratle asfaltlandığını gördüler.

KAZA KAÇINILMAZ

Ankara Hürriyet’e konuşan Gökler ve Anayurt köylüleri ise şunları söylediler:

"Asfaltımızın yapılması çok iyi oldu. Yollarda artık traktörle bile gidilmiyordu. Ancak köylerimizde içme suyu ve kanalizasyonda yok. Musluktan haftada bir su akıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yolları yapılan Başbereket ve Çanıllı ise dar yapılan yol kurbanı oldu. Normalde yedi metre genişliğe sahip olan yol, asfaltlanırken beş metre 80 santimetreye düşünce yan yana iki araç bile geçmekte zorlanır oldu. 18 kilometre uzunluğundaki yolda uyarı levhaları, orta şerit çizgisi ve bariyerde yok.

İbrahim Aktaş isimli bir vatandaşın trafik kaza raporuna da yansıyan yol sorunu şöyle kaleme alınıyor: "Yol genişliğinin 5.80 olduğundan yolun yapımından sorumlu kuruluşunda kusurlu olduğu kanaatine varılmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!