Köy okulunun ana sınıfı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunun ana sınıfı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 15:25

Köy okulunun ana sınıfı yenilendi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi ile Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü 'Topluma Hizmet Dersi' kapsamında Hanlı köyü okulunun ana sınıfı yenilendi.
Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinin topluma hizmet dersi kapsamında isteklere göre Hanlı köyü ana sınıfının yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Öncelikle Hanlı İlk ve Ortaokulu bahçesine, okul öğrencileri ile birlikte Sivas İl Çevre Orman Müdürlüğü’nden temin edilen 30 fidanın dikimi gerçekleştirildi. Ana sınıfı duvarlarının yanı sıra okul içerisindeki merdivenler ve koridor duvarları, üniversite öğrencileri tarafından boyandı. Eksik malzemeler temin edildi. Ana sınıfının açılış programında konuşan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri Tuğçe Arife Sezgin ve Zemhanur Ünveren, şöyle dedi:
"Topluma hizmet dersi kapsamında, Asuman Bilbay hocamız önderliğinde Sivas İl Özel İdaresi ile ortaklaşa güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Öncelikle öğrencilerin eksiklerini belirledik ve ana sınıfımızı bu doğrultuda yeniden dizayn ettik. Okul içinde ve sınıfta duvarları boyadık, eksik materyalleri tamamladık ve okulumuzun bahçesine fidan dikimini gerçekleştirdik" dedi. Öğretim Görevlisi Asuman Bilbay ise, "Eğitim Fakültesinde topluma hizmet dersleri sürekli yürütülen bir ders. Bu kapsamda öğrencilerimiz Hanlı köyünün ana sınıfında materyal eksikliklerini giderdiler. Duvar boyasından perdesine sınıfta eksik olan ne varsa bunu temin etmeye çalıştılar. Topluma hizmet dersinin öğrencilerin topluma karşı olan duyarlılığını artırmada önemli bir ders olduğunu düşünüyorum. Desteklerinden ötürü ise Sivas İl Özel İdaresine ve Hanlı köyüne teşekkür ediyorum."
İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya önemli bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitime büyük önem verdiğinin farkındayız. Bizlerde bu doğrultuda öğretmen adayı kardeşlerimle birlikte, ana sınıfı öğrencilerinin eğitim alanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi ve onların en iyi eğitimi almaları için görmüş oldukları eksiklikleri gidererek öğrencilere armağan ettik. Emeklerinden dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizim en büyük değerimiz insan unsurumuz. Sınıf öğretmenliğinde okuyan arkadaşlarımız sadece sınıflarında eğitim alarak değil, bir yola çıkarak, topluma hizmet etmek üzere gayret sarf ettiler."
Program açılışında okulda toplanan köy çocuklarına ve okul öğrencilerine pamuk şekerleri ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!