Köy okuluna 39 bin dolar

Pırlanta Tasarım Yarışması’nın beşincisi önceki gece Swissotel’de yapıldı.

Organizasyonu Balkan İletişim tarafından gerçekleştirilen, sunuculuğunu İpek Tuzcuoğlu ile Hakan Bilgin’in üstlendiği gecenin sonunda, pırlantalı mücevherlerin satışa çıkarıldığı ve Turgay Artam’ın yönettiği bir de açık artırma düzenlendi. Geceden elde edilen 39 bin dolar ise başkanlığını Ebru Uygun’un yaptığı TOÇEV, M.E.B ve Show TV’nin birlikte yürüttüğü "Yaşasın Okulumuz" kampanyasına aktarıldı. De Beers firması, bu gelirle Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Uzunark Köyü İlköğretim Okulu’nun onarımını yaptıracak.

Dubai’den döndü

Betül Mardin’in doğum günü davetine katılmak üzere geçtiğimiz hafta Dubai’ye giden Güler Yiğit, önceki gün İstanbul’a döndü. Gelir gelmez de davetlerdeki yerini aldı. Yiğit’e, Cartier’nin önceki akşam Esma Sultan Yalısı’nda verdiği davette rastladım. Dubai’de keyifli günler geçirdiği her halinden belli olan Güler Hanım, arkadaşı Rüksan Ürgüplü’ye doğum gününün ayrıntılarını uzun uzun anlattı.

Bayramda Antalya’da olacak

Antalya-Belek’teki Calista Luxury Resort, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Işın Karaca’yı ağırlayacak. Otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, gala gecesi için orkestra arkadaşlarıyla birlikte özel bir program hazırlayan Karaca’nın, sahne şovuyla da misafirlere unutamayacakları bir tatil yaşatacağını söylüyor.

Rekor kırıldı

TMSF’nin elindeki altı oryantalist tablo, geçtiğimiz hafta Antik A.Ş’nin düzenlediği bir müzayede ile satışa sunuldu. Antik A.Ş’nin sahibi Turgay Artam yerine oğlu Olgaç’ın yönettiği müzayedede zor kırılacak bir de rekora imza atıldı: Eserlere toplam 8.450.000 YTL ödendi. Açık artırmada Alberto Pasini’nin tablosu 2.600.000, Antoine De Favray tabloları 2.000.000, 2.050.000 ve 1.000.000 YTL, Fausto Zonaro imzalı eser ise 800.000 YTL’ye alıcı buldu.

Yeni yıla cazla girin

"Yeni yıla nasıl girilirse tüm sene o şekilde geçer" inancından yola çıkan Q Jazz, misafirleri için cazip bir 31 Aralık gecesi planladı. Mekanın sahibi Mehmet Ali Açılmış, "Cazın en seksi seslerinden Kimona ile 1930’lu yılların giysileri ve dansları eşliğinde rüya gibi bir geceye hazırlanın" diyor.

Satılık değil

tanıtımlık


Dünyaca ünlü pırlanta firması Cartier’nin yeni modelleri, önceki akşam Esma Sultan Yalısı’nda verilen davetle tanıtıldı. Azra Akın’ın da arasında olduğu dört mankenin birbirinden şık takıları mini bir defileyle tanıttığı bu özel gecenin ev sahipliğini Cartier Murahhas Üyesi Patrick Normand yaptı. Tanıtılan pırlantaların fiyatını açıklamayan Cartier firması yetkilileri, "Bunlar satılık değil, tanıtımlık" dedi. Davete Gencay Gürün, Heves Ekinci, Buket Taşdelen, Ebru Gökçek, Monik Benardete, Ayşe Çolakoğlu, Linda Kuyumcuyan, Rüksan Ürgüplü, Bennu Gerede, Ender Mermerci, Derin Mermerci, Esin Maraşlıoğlu gibi ünlü simalar katıldı.

Oya Hanım’dan dans şov

Betül Mardin, 81’inci yaşını geçtiğimiz hafta Dubai’de kutlamıştı. Betül Hanım’ın oğlu Ömer Dormen ve kızı Leyla Usta tarafından organize edilen doğum günü davetine, Prof. Dr. Affan Başak’ın eşi Oya Başak da katılmıştı. Oya Hanım, Dubai Mirage Otel’deki davetin ilerleyen saatlerinde otantik müziğin ritmine kendini kaptırıp bir anda piste fırladı ve dans etmeye başladı. Onun bu dans şovu, diğer davetlilerden büyük alkış aldı.

Zincir İstinye’ye uzandı

Şıklık ve kaliteyi spor tarz ile birleştiren ünlü İtalyan markası Paul&Shark, hızla büyümeye devam ediyor. Marka, yeni mağazasını geçtiğimiz günlerde İstinyePark’ta açtı. Açılışa katılan Öner Tüzün ve Adil Benardete, patron Selçuk Güzenge’yi mağazanın ihtişamından dolayı tebrik etti.

Nostaljik kutlama isteyenlere

Cibalikapı Balıkçısı bu yıl da yılbaşı programında değişiklik yapmadı. Özel yılbaşı mönüsü, yılbaşı fiyatları yok yani! Mevsimine göre günlük hazırlanan ot ve balık mezeleri, yapısına en uygun yöntem ile tam kıvamında pişirilmiş balığınızı, Cibalikapı usulü tatlınızı yiyerek, huzur içinde yeni yıla girmek isterseniz, Cibalikapı Balıkçısı doğru adres derim.

Harvey Nichols’da çılgın parti

Harvey Nichols, "Beyond Fashion" bölümünün 650 metrekareye büyütülmesi nedeniyle bu akşam bir parti veriyor. Düzenlenecek "Tokyo Disco Beyond Fashion Party" için özel olarak Londra’nın ünlü DJ’leri Marc Van Loon ve Steve Simpson getirildi.
Yazarın Tüm Yazıları