AYDIN HABERLERİ

Köy hindisine yılbaşı rağbeti

AA / Ali Gökmen Şireci
28.12.2014 - 12:36Son Güncelleme :

- Aydın'da yetiştirilen hindiler, yılbaşı sofrasında organik lezzet isteyen müşterilerin ilgi odağı oldu - Hindi üreticisi Özbek: - "Yılda bir kere yılbaşı sofrasında hindi tüketen vatandaşlar, lezzetli olmasını istiyor. Bu nedenle köyde doğal ortamında yetişen hindilerimize büyük ilgi gösteriyor"

AA / Ali Gökmen Şireci

AYDIN (AA) - GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın'da köylülerin doğal ortamda yetiştirdiği hindiler, yılbaşı sofrasında organik lezzet isteyenlerin ilgi odağı oldu.

İncirliova'daki çiftliğinde doğal ortamında hindi yetiştiren Nail Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, civcivlerin nisan ayında yumurtadan çıktığını, geçen 8 aylık dönemde yılbaşı sofraları için satışa hazır hale geldiğini söyledi.

Suni beslenmeden uzak durduklarını, doğal ortamlarında dolaşarak, doğal besinlerle yetişen hindilerden dişilerinin 8, erkeklerin ise 12 kiloya kadar ulaştığına işaret eden Özbek, kümeste yetişenlere göre daha lezzetli olması nedeniyle bu hayvanların tercih edildiğini aktardı.

Özbek, şunları kaydetti:

"Yılda bir kere yılbaşı sofrasında hindi tüketen vatandaşlar, lezzetli olmasını istiyor. Bu nedenle köyde doğal ortamında yetişen hindilerimize büyük ilgi gösteriyor. Yetiştirdiğimiz hindileri ağırlığına göre 80 ile 120 lira arasında satıyoruz. Satışlarımız bu sene geçen yıla göre daha iyi."

- "Hindinin ayağı nasırlı olur"

Kümeste suni yemle yetiştirilen hindilerin pazarlarda "organik" olarak satılabildiğine de dikkati çeken Özbek, tüketicileri uyardı.

Kümeste yetişenle hindiyi ayıran en önemli özelliğin, ayağındaki nasır olduğunu ifade eden Özbek, şöyle dedi:

"Kümeste yetiştirilen hindiler devamlı suni yemle beslenir, durağandır ve kısa sürede kesim ağırlığına ulaşabilir. Köyde doğal ortamında yetiştirilen hindiler ise kesim aşamasına gelinceye kadar 8-9 ay boyunca devamlı gezer, suni yem yerine doğada bulduğu çeşitli çeşit otları, böcekleri yer. Sürekli gezdiği için ayağı nasırlı olur. Yılbaşı sofrasında organik ve lezzetli hindi isteyenler satın alırken ayağına bakıp nasırlı olmasına dikkat etmeli."

- "Organik hindi daha lezzetli oluyor"

Öte yandan yılbaşında hindi tüketmek isteyen vatandaşlar da doğal ortamda yetişmiş, lezzetli olanını satın alabilmek için çiftliklerin yolunu tutuyor.

Yılbaşında hindinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu, her sene satın aldığını belirten Sermet Boruzan, "Yılda bir kere yediğimiz hindinin de organik ve lezzetli olmasını istiyoruz. Yılbaşı öncesinde doğal ortamında yetişmiş hindi satın almak için çiftliklere gidiyoruz. Kümeste yetişenlere göre köy hindisi daha lezzetli ve az yağlı oluyor" dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Aydın haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Aydın haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Köy hindisine yılbaşı rağbeti haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    AYDIN NAMAZ VAKİTLERİ
    18 Kasım 2017, Cumartesi
    • İmsak
      06:05
    • Guneş
      07:45
    • Öğle
      13:04
    • İkindi
      15:46
    • Akşam
      18:03
    • Yatsı
      19:32
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı