Kovun bu adamı

Güncelleme Tarihi:

Kovun bu adamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 23:45

ABD’deki son okul katliamının ardından önde gelen bir silah lobicisini programına konuk eden CNN’in İngiliz sunucusu Piers Morgan kendisini tutamayıp “Sen inanılmaz aptal bir adamsın” dedi. 30 bini aşkın Amerikalı, Morgan’ın sınır dışı edilmesi için imza topladı.

Haberin Devamı

CONNECTICUT eyaletinde 14 Aralık’ta 20’si çocuk 26 kişinin öldüğü okul katliamının ardından ABD, bireysel silahlanmayı kısıtlamaya uzun süre sonra ilk kez bu kadar yakın. ABD Kongresi’ne sunulması beklenen taarruz silahlarının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısına Obama Yönetimi’nin sıcak baktığı haberlerinin ardından silah lobisi tüm gücüyle bastırıyor. Amerika Silah Sahipleri adlı örgütün başkanı Larry Pratt ise “O okuldaki ‘iyi adamlar’ da silahlı olurlar ve katliamcıyı engelleyebilirlerdi” dedi.

BÖYLE RÖPORTAJ YOK

CNN’in İngiliz sunucusu Piers Morgan bu sözlerle çılgına döndü. Canlı yayında Pratt’a “Öğretmenlerin silah taşıması gerektiğini mi söylüyorsun? Sen inanılmaz aptal bir adamsın, değil mi” diye soran Morgan, “ABD’de silahla işlenen cinayetleri zerre kadar umursamıyorsun. Gülüp durma” ifadesini kullandı. “Silah taşıma hakkının” ABD Anayasası’nın ikinci ek maddesiyle korunduğunu ve Morgan’ın bu eleştirileriyle anayasal bir hakka “saldırdığını” öne süren Teksaslı bir gazeteci, Beyaz Saray’ın internet sitesinde İngiliz sunucunun sınırdışı edilmesi talebiyle dilekçe açtı. Dilekçeye dün itibariyle 30 bini aşkın imza geldi. Beyaz Saray, 25 bin imzayı aşan dilekçeleri yanıtlamak zorunda.

Haberin Devamı

Anayasa onu da koruyor

PIERS Morgan, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada kendisinin nefsi müdafaa hakkına değil, askeri tipteki taarruz tüfekleri ve yüksek kapasiteli şarjörlerin satışına karşı olduğunu belirtti. Geri adım atmayan ünlü sunucu Twitter hesabından, ilk dilekçeyi yazan Teksaslı gazeteciye, “Elinden geleni ardına koyma, şapşal” diye seslendi. Morgan, “Anayasa’nın ikinci ek maddesi silah taşıma hakkına güvence niteliğindeyse, ilk ek maddesi de ifade özgürlüğünü koruma altına alıyor” dedi. Morgan’ın bir destekçisi, Twitter’a, “Amerikalı’yım ve ben de yüzde 100 Morgan gibi düşünüyorum. Beni de İngiltere’ye mi süreceksiniz” diye yazdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!