Kova burcu çocukları

Kış mevsiminin tam ortasına doğan Kova burcu çocukları, çevreleri ile son derece ilgili ve öğrenmeye hazır çocuklardır.

Konsantrasyonları yüksek olan bu çocuklar, hemen her şeyle ilgili oldukları için onlara çözebilecekleri ve dikkatlerini odaklamalarına yardımcı olacak oyuncaklar vermelisiniz. Özellikle ışıklı, ışığı yansıtan ve elektronik oyuncaklar uzun süre ilgisini çekecektir. Uzun süre diyorum, çünkü Kova çocukları hazır oyuncaklardan büyük bir zevk alır. Fakat sadece geldiği ilk gün. Belki birkaç gün daha ilgilenecektir fakat daha sonra ilgisi dağılır. Çünkü gelen oyuncağı çözmüş, belki nasıl çalıştığını anlamış olduğu için ilgisini artık çekmeyecektir.

Ona ev eşyalarının bazılarını oynaması için verebilirsiniz. Çok mutlu olacak ve bunlara amaçlarının çok dışında anlamlar yüklemeyi başaracaktır. Hatta öyle oyunlar icat eder ki, zekası ve yaratıcılığı şaşırtıcı olabilir.

Kova çocuklarının ilgiye ihtiyacı vardır. Fakat bu ilgi Zodyak’ın diğer çocukları gibi değildir. O özgür bir çocuktur. Sürekli ilgilenilmek, ne yapacağının söylenmesi ve üzerine titrenmesinden pek hoşlanmaz. O sadece oyun arkadaşı, kendisine yeni şeyler öğretecek birine ihtiyacı vardır. Ve öncelikle anne ve babasıyla oynamaktan, onlardan öğrenmekten zevk alır.

Şayet çocuğunuz bir Kova ise gün içinde en az bir saatinizi onunla oynamak için ayırmalısınız. Karton kutular, boyama malzemeleri, çeşitli plastik şişelerle yapacağınız bebekler ve resimler hem onun zekasının gelişmesini sağlayacak, hem de ilişki kurmayı öğrenecektir.

Son derece zeki olan Kova çocukları, hikayelere ve anlatacağınız masallara bayılır. Bir süre sonra o da size kendi uydurduğu hikayeleri anlatacaktır. Tabii ona izin verirseniz. Ve çocuğunuzun sağlıklı olmasını istiyorsanız, onun anlatmasına ve kurduğu senaryoları oynamasına izin verin.

Kova çocuklarının açık havaya ihtiyacı vardır.

Huzursuz olduğu zamanlar mutlaka dışarı çıkarın. Parklar ve bahçelerde diğer çocuklarla tanışmak ve oynamaktan zevk alacak ve bütün huysuzluğu bitecektir. Ayrıca onu hareketli sokaklar, mağazalar ve eğlenceli vitrinlerin bulunduğu yerlerde dolaştırın. İnsanları inceleyecek, vitrin ve mağazalara dikkatle bakacak ve anlamaya çalışacaktır. Bu sırada sorduklarına akılcı cevaplar vermeye özen göstermelisiniz. Çünkü mantık ve muhakeme yeteneği yüksektir ve anlamaya çalışmaktadır. Onu atlatmaya çalışmayın, hemen anlayacaktır. Sonrasında sizi fazla ciddiye almamaya başlayabilir.

Davranışlarınızı kontrol edin

Bugün öğle saatlerinde Dolunay meydana geliyor. Aslan burcunda meydana gelen Dolunay’ın etkisi, son derece kuvvetli hissedilecek. Duygusal değişimler yaşayabilir ve dikkatinizi içinize yöneltebilirsiniz. Hormonların ve salgıların harekete geçeceği bugün, davranışlarınızı kontrol etmek için gayret göstermeniz ve kendinizde meydana gelen değişimleri hissetmeye çalışmanız gerekiyor. Dolunay’ın meydana geldiği saatler genellikle her hangi bir girişimde bulunmak için uygun değildir. Çünkü akıl yerine kişiyi salgıların yönettiği saatlerdir. Tibet’teki Lamalar Dolunay’ın meydana geldiği saatlerde meditasyon yaparlar ve Ay’ın güçlü etkilerinden kendilerini korumaya çalışırlar.
Yazarın Tüm Yazıları