Kötü rüya

BURSASPOR’un maça başlangıcı Galatasaray’a sıkıntı verecek tarzdaydı. Kenar beklerinin özellikle Eboue’nin etkili çıkışlarına izin vermeyen, defansın rahat oyun başlangıcını istemeyen ve orta sahada topu Galatasaray’a kaptırmamaya niyetli bir rakipti Bursaspor.

Haberin Devamı

Duran top meselesi

Peki Galatasaray bu büyümeye başlayan sorunu nasıl çözdü? Duran top. Yine duran top. Galatasaray bu sezon attığı 8 golün 4’ünü duran toptan atmış. Yediği 6 golün 4’ü de duran toptan. İlginç olan atılan bu 4 golün hepsini lige müthiş başlayan Umut Bulut atmış. Yani şimdiye kadar Galatasaray’ı ayakta tutan duran toplar ve durmayan Umut Bulut.
Galatasaray golü bulduktan sonra oyunu kontrolüne aldıama kontrolsüz bir duran top golü işi değiştirdi. Geçen sezon da problem yaşadığı maçlarda özellikle Selçuk’un duran toplardaki başarısı ile maçlar kazanan sarı kırmızılı ekip, isim ve şekil değiştirerek sorunu çözmeye devam ediyor. Fakat geçen sezondan farklı olarak bu sefer rakipler de o etkinlikte duran top golü atıyor.

ALTERNATİF AVANTAJI

Haberin Devamı

G.SARAY sezona geçen senenin kopyası sayılacak derecede bireysel hatalar ve sıkıntılı maçlarla başladı. Fakat kadro, lig için o kadar fazla ki çıkanın yerine giren en az oynayan kadar etkili. Yani formsuz ya da gününde olmayan oyuncunun dezavantajını yaşamayacak Galatasaray. Bu da sarı kırmızılı ekibin lig yarışındaki en büyük avantajı.
Üstelik Hamit kalitesini, Burak golcülüğünü ve Amrabat yeteneklerini tam anlamıyla ortaya koymuş değil. Bu isimler de devreye girerlerse rakipler kısa devre yapar.

BURSA NE YAPTI

- Eboue’nin etkili çıkışlarını engelledi.
- Selçuk’a yakın N’diaye markajı yaptı.
- Kendi alanında agresif oyun oynadı.
- Maçın zevkli ve iyi geçmesini sağladı.

Yazarın Tüm Yazıları